Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

22 februari 2022

6 företag som ska notera sig i närtid

6 företag som ska notera sig i närtid


Sex företag som ska notera sig i närtid är Agilit, Northgold, Promimic, Vaxxa, Renewable Ventures Nordic och Tendo. Bolaget skiljer sig åt rejält.


Agilit - Utvecklar it-platfformar som används av företag inom hälsa och vård. Består av verksamheten som tidigare bedrevs i Curando Nordic. Ska enligt plan noteras på First North den 28 februari.

Northgold - Ett prospekterings- och utvecklingsbolag inom guld med flera projekt i mellersta Finland. Gör nu en noteringsemission på 43,5 Mkr och noteras på First North den 24 mars.

Promimic - Ett biomaterialföretag som tillverkar och marknadsför en unik, nanometertunn beläggning för implantat, HAnano Surface, vilken stärker förankringen av implantaten i ben och därigenom underlättar läkningsprocessen. Inleder inom ett par dagar en noteringsemission på 85 Mkr och noteras sedan på First North under mars. Karolinska Development är delägare via KDev. Se vd presentera verksamheten

Vaxxa - En digital auktionsplattform för både företag och privatpersoner. Ska notera sig på Spotlight i slutet av mars via ett omvänt förvärv av ESEN Esports.

Renewable Ventures Nordic - Bolaget hette tidigare Geotermica och skulle noteras år 2010. Verksamheten utvecklades inte som tänkt och investerarna drog sig ur. Bolaget gjordes då till ett litet företag som investerar i noterade och onoterade miljöteknikföretag och bytte namn till Renewable Ventures Nordic. Men sedan strax innan nyår blåser förändringens vindar igen. Bolaget har fått nya huvudägare i form av de välkända småbolagsinvesterarna Per Nilsson (Råsunda Förvaltning) 21,60 % och Gerhard Dahl 10,14 %. Bolaget ska nu fokusera på onoterade investeringar inom det miljövänliga området. En notering på Spotlight är planerad till våren och i mars är det tänkt att memorandumet ska presenteras.

Tendo - Utvecklar och erbjuder en handske med ett s.k. integrerat exoskelett som assisterar personer med begränsad handfunktion som uppkommit till följd av en ryggmärgsskada. Noterar sig på Spotlight under våren.


Läs även:

Sex företag som noterar sig under februari

Tre vattenföretag med notering i tankarna

Mat och dryck som ska noteras under 2022

BeammWave ger mobilnäten en enorm kapacitet med digital teknik

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss