Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

4 december 2011

42 heta internetstartups som är troliga börskandidater

42 heta internetstartups som är troliga börskandidater


Goldman Sachs har identifierat 42 heta internetstartups som är troliga framtida börskandidater. Nyemissioner.se har listan över alla företag som deltog på Private Internet Company Conference.


Fakta:

Några av de som talade var Marc Andreessen från A16Z, Keith Rabois från Square och Ron Conway från SV Angel.

Goldman Sachs höll den 29-30 november en konferens i Las Vegas där 42 av de hetaste internetstartup-företagen presenterade sig för banker, investerare och kollegor. Private Internet Company Conference var endast för speciellt inbjudna och det har tagit nästan en vecka innan tillställningen blev känd för oss övriga. Den sägs ha varit väldigt lyckad.

Varför håller då Goldman Sachs en konferens med företag som befinner sig i relativt tidiga stadier, stadier där Goldman Sachs inte är verksamma? Den enkla förklaringen är att Goldman Sachs positionerar sig för framtiden. De har identifierat 42 företag som de anser är troliga kandidater för en börsnotering längre fram, och börjar helt enkelt bygga relationer redan nu så att de ökar sina chanser att få erbjuda sina tjänster när det väl är dags.

Det är en stor andel amerikanska företag, vilket inte är så konstigt, då tillgången på kapital i Silicon Valley gör att startup:sen där väldigt tidigt kan gasa aggressivt. Men vi hittar i alla fall finska Rovio på listan, ni vet företaget med de arga fåglarna.

Airbnb
Beachmint
Beauchamp
Birchbox
Bluekai
Badoo
BOKU
Box.net
BranchOut
Cloudflare
Coupons.com
DropBox
Eventbrite
Gogobot
Hipmunk
Instagram
Jawbone
Klout
Narrative Science
Ness computing
Pinterest
One Kings Lane
Peixe Urbano
Polyvore
Quantcast
Quora
Rent The Runway
Rue la la
Rovio
Shopkick
Specific Media
Survey Monkey
Square
TrialPay
Trunk Club
Tumblr
Uber
Warby Parker
WePay
Xoom
ZocDoc
Zoosk

Vill du ha konferensschemat som även innehåller namnen på de personer som talade? Hör av dig till oss via vårt kontaktformulär så mailar vi ett exemplar.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss