Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Bli medlem

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Sök i forumet

Inlägg 1 av 1

2015-03-24 13:09

Anders Larsson

Wargen

Inlägg: 4

Saniona - grovt undervärderad biotech

Det pågår ständigt diskussioner om vilken nästa raket på börsen kommer bli. Inte sällan handlar det då om att det bör bli ett biotechbolag. Många småbolag inom området rusar, men vad många glömmer att undersöka före en investering är fundamenta i form av antal läkemedelskandidater, tid till marknad, samarbetspartners, likviditet med mera.

En aktie som går bra men som har en ännu mycket högre potential, är den danska läkemedelsutvecklaren Saniona, inte minst genom sina samarbeten med Big Pharma som Pfizer, världens största läkemedelsbolag och Biogen Idec, världens tredje största läkemedelsbolag grundat av två nobelpristagare, samt Atlas Venture, ett av världens största venturebolag som stöttar early stage pharma.

Saniona bygger sin pipeline på sexton läkemedelskandidater som ska användas till sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar och behandling av smärta.

Bolaget har en nästintill oöverblickbart stor marknad, och om enbart en av de mindre kandidaterna når marknad och erhåller en blygsam marknadspenetration om 5%, så befinner sig dagens börsvärde likafullt mellan tummen och pekfingret, 20-30 gånger under sin potential.

Det är en snudd på obscen värdetillväxt bolaget kan komma att påvisa de kommande åren. Lyckas däremot exempelvis projektet inom fetma eller neuropatisk smärta är den potentiella värdestegringen 100 ggr, dvs bolagets nuvarande bolagsvärde i vinst varje vecka.

Läs mer på www.saniona.com (ticker: SANION)

Bolaget bevakas bla. av NeuroStock varav den senaste analysen (24/3-2015) finns att läsa här:
http://neurostock.se/2015/03/saniona-i-fokus-del-5-lovande-data-for-schizofreni-kandidaten/

Torsdag 26 mars 2015 framträder bolagets VD på Sedermeradagen i Lund.

Slutligen: missa inte kika på när bolagets CFO Thomas Feldthus presenterade Saniona på Life Sciencedagen 2015: https://youtu.be/elgkewHHku4

(inlägget är saxat från Sweshares)

Följ oss