Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Bli medlem

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Sök i forumet

Sida 1 av 2

1 2

Inlägg 1 av 12

2012-06-08 03:36

Mange Mango

Mango

Inlägg: 56

Någonting är konstigt med Adoperators siffror

Längre ner är två stycken från Adoperators rapport för Q1 2012. Någonting är väldigt konstigt med siffrorna. Adoperator skriver att de stadigt har legat över 4 miljoner unika besökare per vecka.

Ok, en och samma person kan använda olika webbläsare under en vecka, så låt oss säga att det är 2 miljoner personer under en vecka. Samtidigt är inte alla personer inne på sajterna varje vecka, så under ett kvartal (12 veckor) borde man kunna anta att det minst blir 4 miljoner unika personer.

Adoperator hade intäkter på 0,5 miljoner kronor under hela kvartalet.

Man visade alltså annonser för hälften av Sveriges internetanvändare (4 miljoner personer) och på det hade man intäkter på en halv miljon kronor under ett helt kvartal!

Någonting är fundamentalt i företaget med sådana siffror.

Två stycken från rapporten nedan:

Adoperator har rekryterat ett tiotal nya kvalitativa sajter under det första kvartalet 2012.
Vi har byggt en helt ny vertikal med fokus på jakt & fiske och där jobber vi med bland
andra Edgeflyfishing.com, Sportfiskeguiden.se, Jaktsidan.se och Rackelhanen.se.
Förutom dessa har vi även rekryterat sajterna Maxprestation.se, Kostochtraning.se,
Fotoshopen.se och Internpost.se. Nätverkets trafik har legat stadigt över fyra miljoner
unika besökare varje vecka och antalet klick och visningar har ökat sakta men säkert
under hela kvartalet. Adoperator har alltid sett ett stort värde i den mångkulturella
vertikalen och under Q1 stärkte vi vår mångkulturella vertikal med tre nya arabiska
hemsidor som ökar trafiken med 250 000 unika besökare varje vecka.

Intäkterna för första kvartalet uppgick till 512 TSEK (816 TSEK 2011) vilket är en
minskning med 37 %. Rörelseresultatet för första kvartalet uppgick till - 1394 TSEK
(-580 TSEK 2011).

Inlägg 2 av 12

2012-09-06 13:40

Mange Mango

Mango

Inlägg: 56

Adoperator har nu skjutit upp sin kvartalsrapport för andra kvartalet ett antal gånger, och nytt datum är nu 14 september. Då ska tilläggas att den förra "kvartalsrapporten" varken innehöll balansräkning eller resultaträkning.

Men kanske lite jobbigare. I alla fall en av deras affiliates har inte fått betalt på ett halvår, och han får inga svar från bolaget. Tydligen har han kontaktat kronofogden nu. Om det är utbrett, dvs att Adoperator har samplat på sig skulder till många affiliates under ett halvår, då kan det bli jobbigt.

Inläggets betyg

Inlägg 3 av 12

2012-09-07 13:58

Mange Mango

Mango

Inlägg: 56

Idag handelsstoppades Adoperator-aktien på Aktietorget. "Information väntas från bolaget." är meddelandet.

Inläggets betyg

Inlägg 4 av 12

2012-09-14 17:01

Mange Mango

Mango

Inlägg: 56

Adoperator meddelade idag att de ännu en gång skjuter upp publiceringen av sin Q2-rapport till den 19 september. Är det tredje eller fjärde gången de skjuter på den?

Det framkom även att både styrelseordförande och ytterligare en styrelseledamot avgått.

"Mats Johnasson, styrelseordförande i Adoperator och Hans Lewin, styrelseledamot i Adoperator har valt att lämna styrelsen från och 2012-09-06."

Inläggets betyg

Inlägg 5 av 12

2012-09-27 19:51

Mange Mango

Mango

Inlägg: 56

Adoperator avnoteras från Aktietorget. Se meddelande från bolaget nedan:

Styrelsen för Adoperator har idag fattat beslut om avnotering av bolagets aktier från AktieTorget. Sista dag för handel är fredagen den 19 oktober 2012. Skälet till avlistningen är att bolaget har en ansträngd finansiell situation och att bolaget, mot bakgrund bl.a. mot bolagets storlek, för närvarande inte kan försvara den kostnad och det administrativa merarbete som en notering medför. Styrelsen avser tillse att fortsatt handel möjliggörs genom listning på någon av de alternativa handelsplatserna.

Inläggets betyg

Inlägg 6 av 12

2012-09-27 19:52

Mange Mango

Mango

Inlägg: 56

Några siffror från bolaget. Dvs försäljningen rasar och förlusten skjuter i höjden.


Första halvåret i siffror

Det första halvåret har varit händelserikt för Adoperator. Som tidigare kommunicerat utvärderades under förra året olika möjligheter till förvärv och vi förde löpande diskussioner med flertalet aktörer. Vi har under det första halvåret 2012 genomfört ett förvärv av AdTail AB (publ) som tidigare varit en konkurrent till AdOperator.

* Intäkterna för första halvåret 2012 uppgår till 765 Tkr (1 921).
* Resultatet under första halvåret uppgår till -2 143 Tkr (-466 TSEK).

Inläggets betyg

Inlägg 7 av 12

2012-09-27 19:56

Mange Mango

Mango

Inlägg: 56

Idag har tidningen Dagens Media en artikel om Adoperator. Man måste vara prenumerant för att läsa, men nedan är ingressen. Där står att Adtail, som Adoperator precis har köpt, begärs i konkurs.

Han lurades av Adtail

"De ska bort". Förlusterna skenar – och både styrelse och säljare flyr. Annonsnätverket Adoperator är i fritt fall. Nu begärs dotterbolaget Adtail i konkurs.

Inläggets betyg

Inlägg 8 av 12

2012-10-03 16:56

Mange Mango

Mango

Inlägg: 56

Adoperator kallade nyligen till kontrollstämma, men nu har den skjutits på framtiden, utan någon nytt exakt datum.

"Den första kontrollstämma som skulle hållas onsdag den 10 oktober 2012 klockan 16.00 kommer att skjutas fram. Adoperator återkommer inom kort med en ny tid."

Inläggets betyg

Inlägg 9 av 12

2012-10-03 16:58

Mange Mango

Mango

Inlägg: 56

På ett forumet WN.se finns nu bland annat nedanstående inlägg. Det följs även av ytterligare inlägg om folk som inte fått betalt.

"Har själv fyra fakturor som jag ej fått betalt för från Adtail. De är nu hos Kronofogden tillsammans med andra fordringsägare. Senaste utmätningen fanns inga tillgångar. De ska försöka igen till våren. Jag kör sedan i somras inga annonser för dem längre. Jag kan bara rekommendera att inte jobba med dem."

Inläggets betyg

Inlägg 10 av 12

2012-10-25 23:38

Mange Mango

Mango

Inlägg: 56

Adoperators köp av Adtail hann knappt bli klart innan Adtail nu alltså likvideras. Nedan är meddelandet från Adoperator.

AdTail träder i likvidation

I fredags hölls en s.k. kontrollstämma i Adoperators dotterföretag Adtail. Bakgrunden till stämman är att den kontrollbalansräkning som bolaget tagit fram och som granskats av bolagets revisor utvisar att mer än hälften av aktiekapitalet är förbrukat.

I enlighet med AdTails styrelses förslag beslutade stämman att bolaget ska träda i likvidation. AdOperator röstade för beslutet om likvidation.

Varför drivs inte AdTail vidare?

Bakgrunden till den uppkomna situationen är att AdTail under en längre tid har haft svårt att bära sina egna kostnader och efter att säljare och försäljningschef avslutat sina anställningar har styrelsen gjort den bedömning att det inte längre föreligger någon möjlighet att, ens på lång sikt, hantera de skulder som AdTail har. I samband med AdOperators förvärv av AdTail var de båda styrelsernas gemensamma plan att bolagen tills vidare skulle drivas vidare som separata enheter och bära sina egna kostnader samtidigt som en långsiktig sammanslagning förbereddes. AdOperator har under en längre tid stöttat AdTail
finansiellt, men tyvärr har ADTail inte lyckats öka försäljningen och bära sina egna kostnader och AdOperator har inte den finansiella möjligheten att fortsätta att stötta bolaget.

Hur påverkar detta AdOperator?

Enligt Lena Tehrani, VD i AdOperator kommer effekten av att AdTail nu träder i likvidation inte att påverka bolaget.

”Vi har fortfarande ett stort och intakt publicistnätverk med attraktiva vertikaler och är väldigt ensamma om att ha egen teknisk plattform. En stor del av den förhoppning vi hade på förvärvet av AdTail var i synergin kring försäljning. Med
facit i hand så uteblev det och blev i stället en energislukande situation. Förvärvet av AdTail blev inte så lyckat som AdOperator hade räknat med och det arbete som har följt efter förvärvet har varit mycket energikrävande. AdOperator kommer nu att fullt ut fokusera på bolagets kärnområde - riktad annonsering till bra priser. Samtidigt har bolaget fortsatt att utveckla sin egen plattform och lanserar inom kort flera spännande funktioner.”

Hur påverkar detta LeanOps?

Adtails dotterföretag LeanOps berörs tills vidare inte av AdTails likvidation. Hur LeanOps ska drivas vidare kommer vara ett beslut för den likvidator som AdTail inom kort kommer att utse.

Inläggets betyg

Sida 1 av 2

1 2

Följ oss