Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Volvo Anläggningsmaskiner VCE

Volvo Anläggningsmaskiner VCE

Verksamhet:

Volvo Anläggningsmaskiner VCE är en del i Volvo AB-koncernen.

Ägare:

Volvo AB.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

2018 är den tidsplan som Cevian vill se

Värdering:

Övrigt:

I slutet av september 2015 skrev Dagens Industri att det bara är en tidsfråga innan Volvo Anläggningsmaskiner särnoteras på Stockholmsbörsen. En het kandidat för att bli vd för ett noterat VCE är Trelleborgs Peter Nilsson skriver man vidare.

Uppdatering: I mitten av januari 2017 meddelade företaget att de under 2017 ska flytta sitt huvudkontor från Bryssel till Göteborg.

Uppdatering: I början av februari 2017 i bolagets rapport för fjärde kvartalet skriver man att vill ha ett ökat oberoende för affärsområdet VCE, liksom för övriga affärsområden. Det tolkas av DI som ett steg mot en framtida notering eller försäljning.

Uppdatering: Christer Gardell på Cevian, som är Volvos största ägare, sade i slutet av september 2017 att han vill att Volvo delas upp i tre separata, noterade, företag under 2018.

Uppdatering: AMF ställer sig bakom Cevians planer att dela upp Volvo.

Uppdatering: I slutet av december 2017 blev det känt att Geely Holding köper Cevians aktier i AB Volvo. Då Cevian som var pådrivande i att dela upp Volvo nu är ute ur leken är det oklart vad som händer med planerna.

Uppdatering: I början av maj 2018 skriver Affärsvärlden på sin skvallersida att en avknoppning av VCE kommer att ske. Man skriver även att CVC lade ett bud på företaget under 2017 men att Martin Lundstedt sade nej.

"– Men när Atlas Copco noterar Epiroc i juni kommer han inte längre att kunna stå emot. Då blir det tydligt vilka enorma värden som uppdelningen skapar. Han har inget annat val än att låta VCE bli ett eget bolag."

Uppdaterat: 2018-05-02

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss