Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Synsam Holding AB
Synsam Holding AB

Synsam Holding AB

Hemsida:

www.synsam.se

Verksamhet:

Synsam är Nordens ledande optikkedja med omkring 400 butiker.

Ägare:

Alipes, ett riskkapitalbolag i Ikeasfären.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

Ingen specificerad tidsplan.

Värdering:

Uppdatering: I mars 2014 meddelas att CVC Capital Partners köper Synsam av Alipes.

I slutet av 2012 vill ägaren Alipes ha 4 miljarder kronor, men ingen verkar vilja betala så mycket. 3,5 miljarder uppges kunna vara en prislapp som någon köpare är villig att betala.

Övrigt:

Inga noteringsplaner kommunicerade, men det spekuleras i början av 2011 om att företaget ska noteras under året.

Uppdatering: Rickard Silén, partner på ägaren Alipes, fick i början av augusti 2012 frågan kring en börsnotering. Han håller dörren öppen, men från kommentarerna så verkar det luta åt en ren försäljning i stället.

Uppdatering: I slutet av september 2012 skrivs det om att Synsam varit ute till försäljning, men att affären nu dragits tillbaka.

Uppdatering: I mitten av december 2012 sägs försäljningsprocessen fortfarande pågår. De svenska riskkapitalbolagen Nordic Capital, EQT och Ratos sägs ha hoppat av tidigt. Medan franska PAI och amerikanska Bain Capital fanns kvar som spekulanter, men som i början av december 2012 också ska ha hoppat av. Alipes uppges vilja ha 4 miljarder kronor, men högsta budet sägs vara 3,5 miljarder kronor.

Uppdatering: I slutet av mars 2014 köper CVC Capital Partners Synsam av Alipes. Det är Synsam Nordic A/S transaktionen gäller.

Uppdatering: Det börsnoterade företaget Mekonomens vd Håkan Lundstedt lämnar sitt uppdrag för att bli vd för Synsam, meddelades det i mitten av mars 2015. Hos vissa dök då funderingen upp om ägaren CVC planerar att börsnotera Synsam.

Uppdatering: Peter Törnquist, styrelseordförande för Synsam samt för CVC i Norden, indikerar efter VD-rekryteringen att en börsnotering kan bli aktuell längre fram, utan att ange någon tidsplan.

Synsams koncernchef Håkan Lundstedt sade i mitten av januari 2016 "Börsnotering är ett av flera alternativ för Synsam, och visst är det ett bolag som skulle passa bra på börsen, men det är en fråga för ägarna.".

Uppdaterat: 2016-01-15

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss