Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Sandvik Materials Technology
Sandvik Materials Technology

Sandvik Materials Technology

Hemsida:

www.smt.sandvik.com/se/

Verksamhet:

Sandvik Materials Technology är en utvecklare och tillverkare av avancerade rostfria stål, speciallegeringar, titan och andra material med hög prestanda.

Ägare:

Sandvik AB 100 %.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

Andra halvåret 2020 vore en möjlighet

Värdering:

15-20 Mdkr i bolagsvärde (börsvärde + nettoskuld).

Övrigt:

Under hösten 2012 blev det känt att Sandviks VD träffat banker kring en försäljning av affärsområdet Materials Technology (SMT). Det pratades även om en eventuell börsnotering. Under våren 2013 började det pratas igen. Sandvik sägs vilja sälja SMT och det sägs finnas villiga köpare. Men de potentiella köparna vill inte betala vad Sandvik vill sälja för. Ett alternativ för Sandvik är att i stället dela ut verksamheten till aktieägarna och särnotera det.

Uppdatering: I början av maj 2014 pratas det om att Sandvik nu gör sig redo för att knoppa av och börsnotera SMT under hösten 2014.

Uppdatering: Verkar som att det inte blir något av noteringsplanerna.

Uppdatering: I mitten av januari 2017 skriver DI att Sandvik planerar att börsnotera SMT under 2017. Sandvik sägs ha svårt att hitta en köpare och att en börsnotering därför är det bästa alternativet för verksamheten.

Uppdatering: I mitten av mars 2019 skriver Affärsvärlden på sin ryktessida att Sandvik på sin kapitalmarknadsdag om ett par månader kommer att berätta att de ska sätta SMT på börsen.

Uppdatering: I början av mars 2019 beslutade Sanviks styrelse att "...initiera en intern separation av affärsområdet Sandvik Materials Technology. Avsikten är att öka Sandvik Materials Technologys strukturella oberoende från Sandvik-koncernen och därigenom sätta större fokus på verksamhetens framtida utveckling, samt skapa flexibilitet. Styrelsen har även beslutat att undersöka möjligheterna för en notering (Lex Asea) på Nasdaq Stockholm, om det bedöms stärka Sandvik Materials Technologys position och framtida utveckling."

"Separationen och förberedelserna för en möjlig notering förväntas ta minst ett år."

Uppdatering: I mitten av juli 2019 skriver Di, men hänvisning till en källa, att styrelsen är splittrad kring frågan om att särnotera SMT. Tidningen skriver att styrelsemedlemmar med nära koppling till huvudägaren Fredrik Lundberg är tveksamma. För en särnotering är däremot ordförande Johan Molin och vd Björn Rosengren.

Uppdaterat: 2019-07-16

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss