Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i RusForest AB
RusForest AB

RusForest AB
Biblioteksgatan 6
11146 Stockholm

Hemsida:

www.rusforest.com

Verksamhet:

RusForest är ett skogsbolag med stora innehav i Ryssland. Företaget hette tidigare Varyag Resources AB och startades som ett private equity-bolag som investerade i onoterade råvarubolag i Ryssland och övriga OSS. Under 2009 gördes bolaget om till ett skogsbolag och köteer 50 % av RusForest. Varyag Resources byter även namn till RusForest.

Ägare:

Noterat på First North. Alecta meddelade i slutet av september 2010 att de köper 6,9 % av aktierna i RusForest av Vostok Nafta.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Inställd

Tid:

Inställd

Värdering:

Noterat på First North.

Övrigt:

Under 2009 görs Varyag Resources AB om från ett private equity-bolaget till ett skogsbolag och köper 50 % av RusForest. Varyag Resources byter även namn till RusForest.

Uppdatering: I maj 2010 offentliggör RusForest planer på att gå samman med Nord Timber Group genom att betala med aktier. Affären skulle göra att RusForest blir det femte största skogsbolaget i Ryssland. Man planerar samtidigt att byta lista från First North till Stockholmsbörsen.

Uppdatering: Alecta meddelade i slutet av september 2010 att de köper 6,9 % av aktierna i RusForest av Vostok Nafta.

Uppdatering: RusForest gör en företrädesemission på 440 Mkr under oktober/november 2010. Företaget kommer även att göra en apportemission.

Uppdatering: Tiden har gått och någon flytt till Stockholmsbörsen har inte blivit av och företaget pratar inte om det längre.

Uppdatering: I slutet av 2012 hamnade RusForest i akut kris. Situationen ser i början på 2013 ut att kunna hanteras, men aktien har rasat kraftigt och den tidigare planerade flytten till Stockholmsbörsen är knappast längre aktuell.

Uppdaterat: 2013-02-02

Nyemissioner
Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss