Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Calliditas Therapeutics AB
Calliditas Therapeutics AB

Calliditas Therapeutics AB
Engelbrekts Kyrkogata 7 B
114 26 Stockholm

Hemsida:

www.calliditas.se

Verksamhet:

Calliditas Therapeutics säljer läkemedel inom områden anestesi och dialys. Calliditas Therapeutics AB hette tidigare Pharmalink AB.

Ägare:

Grundarna Bengt Julander (via bolag) och Mikael Bender (via bolag). Större investerare är Industrifonden och Investinor.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

2018 vore en möjlighet

Värdering:

Övrigt:

I början av oktober 2015 meddelade Pharmalink att de tagit in 100 Mkr via en nyemission. Man meddelade vidare att man siktar på att ett projekt ska bli Fas 3-redo under 2016 och att man då ska notera sig på Stockholmsbörsen.

Uppdatering: I slutet av november 2016 meddelade Pharmalink att de har fått orphan drug-status för Nefecon i EU, vilket de sedan tidigare har i USA. Fas 2-studien har genomförts framgångsrikt skriver bolaget. De väntar sig nu att en peer-to-peer-analys ska publiceras i en branschpublikation. En fast 3-registrering planeras just nu.

Uppdatering: I december 2016 rekryterades Kari Sandvold, Nora Sjödin och Ann-Kristin Myde och Liselotte Theorell till ledande positioner.

I början av januari 2017 valdes Maria Carell till styrelseordförande.

Uppdatering: I slutet av mars 2017 meddelade Pharmalink att Fas 2B-studien för Nefecon visade positivt resultat och att man nu förbereder sig för att starta Fas 3-studien.

Uppdatering: I augusti 2017 meddelade Pharmalink att de har rekryterat Fredrik Johansson till CFO. Han har haft roller i ett flertal noterade bolag tidigare. Mikael Widell har rekryterats till kommunikationschef.

Uppdatering: I slutet av augusti 2017 meddelade Pharmalink att Thomas Eklund har valts till ny styrelseordförande.

Uppdatering: I mitten av november 2017 bytte Pharmalink namn till Calliditas Therapeutics.

Uppdaterat: 2017-12-17

Nyemissioner
Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss