Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Petrogrand AB
Petrogrand AB

Petrogrand AB
Birger Jarlsgatan 33
11145 Stockholm

Hemsida:

www.petrogrand.se

Verksamhet:

Petrogrands övergripande affärsidé att bedriva oljeproduktion genom förvärvade ryska oljebolag och oljelicenser. Petrogrand skall även förvalta och förädla samt avyttra ryska oljetillgångar. Petrogrand AB hette tidigare Malka Oil AB och var då ett oljebolag med inriktning på olje- och gasproduktion i västra Sibirien i Ryssland.

Ägare:

Uppdatering: Petrosibir meddelade i mitten av maj 2016 att de sålt alla (11 585 308) sina aktier i Petrogrand.

Lista:

Nordic MTF

Status:

Kommande

Tid:

Oklar tidsplan.

Värdering:

0,45 kr var stängningskursen när Petrogrand avlistades. 0,70 kr sålde Petrosibir senare sina aktier för.

Övrigt:

Petrogrand är noterat på First North, men i början av december 2015 meddelades att Nasdaq avnoterar företagets aktier den 4 februari 2016 pga händelser hänförliga till de fientliga uppköpsförsöken mellan Shelton Petroleum och Petrogrand. Petrogrand (som ska bli ett fastighetsbolag) ska se till så att det efter avnoteringen kommer att gå att handla bolagets aktier.

Uppdatering: Det verkar som att Petrogrand planerar för att aktierna ska börja handlas på en annan marknadsplats direkt efter att de avnoteras från First North. Vi antar att det är NGM Nordic-MTF som är planen.

Uppdatering: När Petrogrand skrev att "...vi kommer att se till att det även efter avnoteringen från First North kommer att vara möjligt att handla i Petrogrands aktier..." så menade de tydligen inte att det skulle ske i anslutning till avnoteringen från First North. Utan att det kommer att ske i en ännu så länge odefinierad framtid.

Uppdatering: Petrogrand meddelade under andra halvan av januari 2016 att utvärdering av alternativ för notering pågår, men att beslut i denna fråga kommer att tas av kommande styrelse, inte av nuvarande.

Uppdaterat: 2016-10-01

Nyemissioner
Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss