Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Nordic Paper Holding AB
Nordic Paper Holding AB

Nordic Paper Holding AB
Bäckhammars bruk
681 83 Kristinehamn

Hemsida:

www.nordic-paper.se

Verksamhet:

Nordic Paper har fyra pappersbruk, där två av bruken har integrerad massatillverkning. Finns i Bäckhammar, Åmotfors, Säffle i Sverige samt i norska Greåker.

Ägare:

Shanying 100 %

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Genomförd

Tid:

22 oktober 2020

Värdering:

Uppdatering: 2 877 Mkr (43 kr)

2 676 - 3 479 Mkr (40-52 kr)

Övrigt:

Di skrev i början av september 2020 att bolaget i december 2019 fick i uppdrag av sin ägare Shanying, som är noterat i Shanghai, att utreda möjligheterna för en börsnotering. Di skriver att ABG Sundal Collier, DNB och den kinesiska banken CITIC sköter processen. Nordic Papers vd Anita Sjölander bekräftar uppgifterna, men tillägger att något beslut om en börsnotering inte finns fattat.

Uppdatering: Nordic Paper meddelade i ett pressmeddelande i början av oktober 2020 att de ska börsnotera sig på Nasdaq Stockholm under fjärde kvartalet 2020. Erbjudandet ska bestå av befintliga aktier i som erbjuds av den säljande huvudägaren. Aktierna som inkluderas i erbjudandet kommer att erbjudas till institutionella investerare i Sverige och utomlands samt till allmänheten i Sverige.

Uppdatering: Nordic Paper noteras på Nasdaq Stockholm den 22 oktober 2020. Priset per aktie sätts i intervallet 40-52 kr.

Uppdatering: Priset per aktie sattes till 43 kr.

Uppdaterat: 2020-10-22

Nyemissioner
Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss