Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i NetOnNet Group AB
NetOnNet Group AB

NetOnNet Group AB
Box 8772
402 76 Göteborg

Hemsida:

www.siba.se

Verksamhet:

NetOnNet Group är en stor elektronikåterförsäljare. Under varumärket SIBA med butiker i Sverige och Norge, samt via ComputerCity i Danmark. Samt via ehandelsföretaget Netonnet.

Ägare:

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

Okänd tidsplan.

Värdering:

Övrigt:

I mitten av maj 2015 meddelades att SIBA och Netonnet ska slås samman och börsnoteras efter sommaren 2015. SEB och ABG Sundal Collier ska ha utsetts att leda noteringsprocessen.

Uppdatering: Fabian Bengtsson bekräftade i slutet av maj 2015 noteringsplanerna till DI.

Uppdatering: Dagens Industri skrev i mitten av augusti 2015 att börsnoteringen ska ske under 2016.

Uppdatering: Koncernchefen Harald Ennen bekräftar i mitten av oktober 2015 för Borås Tidning att de ska börsnotera sig under 2016. Kommentaren kommer i samband med att bolaget flyttar lager mm och samlar verksamheter på olika ställen i ett nytt centrallager i Viared.

Uppdatering: I början av november 2015 skriver DI att börsnoteringen av NetOnNet är planerad till andra halvåret 2016.

Uppdatering: DI skriver i mitten av februari 2016 att SIBAs VD Susanne Ehnbåge nu även utsetts till VD för systerbolaget NetOnNet, samt även för moderbolaget NetOnNet Group. Bolagen får i samband med detta en ny ledningsgrupp som ska förbereda en börsnotering under 2016.

Uppdatering: I mitten av maj 2016 meddelade NetOnNet Group en stor förändring. Den stora butikskedjan SIBA byter namn till NetOnNet och butikerna görs om till lagershoppar, det koncept som NetOnNet har kompletterat sin ehandel med.

Uppdatering: I mitten av november 2016 har Di pratat med Susanne Ehnbåge och då sägs att när börsnoteringen ska ske inte är bestämt. Det lyfts även fram att stora delar av verksamheten ska flytta till Borås och att namnbytet kräver sitt arbete, även internt. Låter således som att planen för en börsnotering under 2016 inte längre är aktuell, utan att man vill bli klar med en del saker först.

Uppdatering: I maj 2018 är det klar att Susanne Holmström, tidigare privatmarknadschef på försäkringsbolaget Trygg-Hansa, tar över vd-posten på Netonnet. Företrädaren Susanne Ehnbåge går till Lindex. Holmström tillträder senast den 1 oktober 2018.

"Vi förbereder Netonnet för att kunna noteras på sikt. Men några beslut är fattade. Det gäller att vi får fart på försäljningen och blir lönsamma, då kan börsen på allvar bli ett alternativ" sade ordförande Roland Vejdemo till Di i början av januari 2019.

Uppdatering: Försäljningen har ökat under 2019 och 2020. Under 2020 var försäljningen 6,8 Mdkr med ett rörelseresultat på 218 Mkr. När Di i början av april 2021 frågade vd hur det går med börsnoteringen så blev svaret att det är en ägarfråga, "...men skulle ett sådant beslut tas så är vi redo."

Uppdaterat: 2021-04-07

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss