Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Kiruna Iron plc
Kiruna Iron plc

Kiruna Iron plc

Hemsida:

www.kirunairon.com

Verksamhet:

Kiruna Iron plc har som mål att bli en producent av högkvalitativ järnmalm som skall utvinnas från bolagets undersökningstillstånd i järnmalmsdistriktet i Kiruna. Kiruna Iron plc äger 100 % av Kiruna Iron AB.

Ägare:

SR Equities Pty Ltd (dotterbolag till Scandinavian Resources Ltd), samt nya investerare som tagits av Canaccord och Pareto.

Lista:

AIM

Status:

Inställd

Tid:

Q2 2012

Värdering:

Övrigt:

Scandinavian Resources, som är noterat i Australien, knoppar av sin verksamhet i Kiruna och listar den på AIM i London.

Kiruna Iron gör två nyemissioner under januari 2012, en på 12,5 miljoner USD som Canaccord och Pareto placerar och en på 2,5 miljoner USD till investerare i Australien. Samt ytterligare en under Q2 2012 på omkring 40 miljoner USD i samband med noteringen.

Uppdatering: Både samerna, kommunen och gruvfacken är negativa till att en gruva startas i området. I skrivande stund oklart hur det påverkar noteringsplanerna och möjligheten att förverkliga gruvan.

Uppdatering: Det noterade företaget Hannans Reward Ltd lade i slutet av februari 2012 ett bud på Scandinavian Resources (som äger Kiruna Iron). Scandinavian Resources har fått konstatera att det är svårare än väntat att hitta finansiering för Kiruna Iron. Hannans Reward Ltd har kapital och tanken med budet är att det löser finansieringsbehovet på ett bättre sätt. Ingen notering av Kiruna Iron således, i alla fall inte under Q2 2012 som tidigare var planerat.

Uppdaterat: 2012-03-10

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss