Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i ICA AB
ICA AB

ICA AB
Svetsarvägen 16
171 41 Solna

Hemsida:

www.ica.se

Verksamhet:

ICA-koncernen är ett av norra europas ledande detaljhandelsföretag med olika verksamheter i flera länder. Det är cirka 2 125 egna och handlarägda butiker i Sverige, Norge, Estland, Lettland och Litauen. I gruppen ingår ICA Sverige, ICA Norge, Rimi Baltic och fastighetsbolaget ICA Fastigheter samt ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster till kunder i Sverige.

Ägare:

Ahold 60 %, Hakon Invest 40 %.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Inställd

Tid:

2013

Värdering:

Övrigt:

I början av september 2012 meddelade Ahold, ägare till 60 % av ICA, att de funderar på att börsnotera sin andel av ICA. Ahold ska nu under 6-12 månader utvärdera sitt ägande, där en börsnotering på Stockholmsbörsen är en möjlig utkomst.

Uppdatering: I mitten av februari 2013 presenterades en affär angående ICA. Det blir ingen direkt börsnotering av ICA AB, men indirekt och i praktiken blir det en börsnotering av ICA. Det börsnoterade investmentbolaget Hakon Invest som äger 40 % av ICA AB köper ut Ahold, som äger övriga 60 %. Efter det byter Hakon Invest namn till ICA Gruppen, och de tillgångar som inte relaterar till ICA utgör mindre än 10 % och kommer att ses över. Dvs i praktiken blir det en börsnotering av ICA AB, men det sker via Hakon Invest.

Uppdatering: Den 27 mars 2013 blev affären mellan Hakon Invest och ICA AB klar. Hela ICA är därmed börsnoterat, dock inte direkt via ICA AB.

Uppdaterat: 2013-03-27

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss