Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Fatshark AB
Fatshark AB

Fatshark AB
Rosenlundsgatan 29 C
118 63 Stockholm

Hemsida:

www.fatsharkgames.com

Verksamhet:

Fatshark utvecklar och säljer spel, med fokus på PC och konsol. Började med att främst arbeta med affärsmodellen work for hire, men har övergått till att främst utveckla och publicera sina egna spel.

Ägare:

Grundarna via Northplay Holding AB 61,5 %. Sedan ska det finnas en institution och en affärsängel som ägare.

Lista:

Annat

Status:

Kommande

Tid:

Notering övervägs.

Värdering:

Övrigt:

Di har flera gånger rapporterat att Fatshark planerar för en notering, dock aldrig i en egen artikel utan alltid som en uppgift i en bredare rapportering. Uppgiften har alltid nämnts tillsammans med att även FEO Media ska noteras. Vi var tveksamma till uppgifterna, men i mars 2016 bekfräftade FEO Media att de förbereder sig på en notering, vilket även ger uppgiften om Fatsharks planer lite tyngd. Om planerna sedan leder till att det faktiskt bli en notering är sedan en annan sak.

Uppdatering: Martin Wahlund på Fatshark sade i början av april 2016 till Di att en notering inte är aktuell. ”Vi vet att andra spelbolag har sådana planer men det är ingenting vi planerar för nu”. Dvs det ser inte ut att bli någon notering. Men det innebär inte att de tidigare uppgifterna var felaktiga, snarare tvärt om, då Martin Wahlund säger att bolaget hade planer på att ta in kapital till spelet Vermintide. Men sedan sålde de ett dotterbolag (Bitsquid) och fick kapital den vägen och under 2015 blev spelet Vermintide en stor succé och pengarna rullade in på den vägen.

Uppdatering: I början av oktober 2016 presenterade sig Fatshark tillsammans med andra spelföretag för investerare hos Redeye. Där sade VD att en notering givetvis är ett alternativ.

Uppdatering: I mitten av januari 2018 säger Tomas Otterbeck, spelanalytiker på Redeye, till Di Digital att Fatshark är en möjlig börsnotering.

Uppdaterat: 2018-01-11

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss