Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Fatfish Global Ventures AB
Fatfish Global Ventures AB

Fatfish Global Ventures AB
Wallingatan 34
111 24 Stockholm

Hemsida:

www.fatfish.co

Verksamhet:

Fatfish Global Ventures är en företagsbyggare baserad i Sydostasien som fokuserar på att investera i och bygga snabbväxande digitala media- och e-handelsföretag globalt.

Ägare:

Lista:

Nordic MTF

Status:

Inställd

Tid:

Uppköpt av Abelco i november 2019

Värdering:

200 Mkr post money baserat på att Fatfish köper Snaefell för 38 Mkr som betalas i form av aktier som ger säljarna 19 %.

Övrigt:

Fatfish Global Ventures skrev i juli 2017 att de ska notera sig på First North mot slutet av 2017. Företaget presenterar sig för investerare i slutet av augusti 2017 i Stockholm. Bolaget använder firma "Fatfish Global Ventures AB", men i skrivande stund finns ännu inget sådant bolag registrerat. Däremot finns ett bolag med namnet "Fatfish Internet Group Ltd" och samma logotyp noterat i Australien.

Uppdatering: Fatfish Global Ventures AB är en spinoff från Fatfish Internet Group Ltd som noterades på börsen i Australien under 2014.

Uppdatering: I mitten av september 2017 skriver DI Digital att Fatfish Global Ventures ska ta in 50-80 Mkr i samband med noteringen från nordiska och asiatiska investerare.

Det framgår även att Fatfish ska flytta sina asiatiska innehav till det svenska aktiebolaget.

Uppdatering: I slutet av oktober 2017 skriver Fatfish att tillgångarna nu att flyttade till det svenska aktiebolaget och att huvudkontoret nu är i Stockholm. Bolaget skriver vidare att de siktar på att lämna in sitt prospekt till Finansinspektionen den 1 december 2017.

Uppdatering: I början av november 2017 gjorde Fat Fish sin första investering i Sverige, de köpte 51 % av ehandlaren iSecrets för 8,16 Mkr.

Uppdatering: I slutet av november 2017 meddelade Fatfish att de investerar 1 MUSD i startupen Kryptos-X, en börs för trading med Bitcoin och andra kryptovalutor. Kryptos-X ska inleda sin verksamhet i Singapore där det finns regleringar på plats för ICOs etc. Grundaren är Tony Mackay som har en bakgrund som vd och ordförande för Chi-X-börsen.

Uppdatering: En rättelse i kombination med uppdatering. Det är Australien-noterade Fatfish Internet Group Ltd som gör investeringen. I början av december 2017 meddelade man dock att även Fatfish Global Ventures AB ska bidra med en del av kapitalet.

Uppdatering: Vi har hunnit komma till slutet av april 2018 och Fatfish har inte kommunicerat varför tidigare tidsplan för noteringen inte blivit verklighet. I slutet av april meddelade visserligen Fatfish att de ska välja en annan finansiell rådgivare då Remium uppges ha fått alla sina tillstånd indragna. Men Remiums problem är något nytt, så det förklarar inte varför Fatfish noteringsplan drar ut på tiden.

Uppdatering: I slutet av juli 2018 meddelade Fatfish att Fatfish Global Ventures AB köper 100 % av Snaefell Ventures AB, ett investeringsföretag som idag har fyra innehav (andelar i Wheelys, Moby, Divvit och Stilla). Betalning sker i form av aktier och efter affären kommer Snaefells ägare att äga 19 % av Fatfish Gloval Ventures. Snaefell grundades av Patrik Mellin. Snaefells styrelsemedlemmar Frederick Lemmel och Johanna Wollert Mellin kommer efter transaktionen att ingå i Fatfish Global Ventures styrelse.

Uppdatering: Ägaren Fatfish Internet Group Limited har bytt namn till Fatfish Blockchain limited. Ägaren sprutar ur sig pressmeddelanden om alla möjliga händelser, men det var väldigt länge sedan något sades om Fatfish Global Ventures AB.

Uppdatering: Det tog tydligen en väldigt lång tid att slutföra köpet av Snaefell AB, men den 27 februari 2019 meddelades att affären är genomförd.

Uppdatering: I mitten av mars 2019 meddelade Fatfish Blockchain att diskussioner pågår med flera potentiella rådgivare angående att notera Fatfish Global Ventures.

Uppdatering: I början av april 2019 meddelade Fatfish Blockchain Ltd att deras dotterbolag Fatfish Global Ventures AB har valt Mangold som rådgivare för en planerad nyemission och notering i Sverige.

Uppdatering: I början av juli 2019 meddelade ägaren Fatfish att noteringen ska ske på NGM och att man skickat in en första ansökan.

Uppdatering: I slutet av augusti 2019 meddelade Fatfish att noteringsprocessen går bra. Utkast på memorandum och annan relevant information har lämnats in till NGM.

Uppdatering: I mitten av november 2019 meddelade Abelco som är noterat på NGM Nordic-MTF att de ska gå samman med Fatfish Global Ventures. Abelco köper Fatfish och betalar till största del med aktier (värderade till 12 öre styck) och till mindre del med konvertibler. Till grund för transaktionen ligger en överenskommelse som innefattar ett initialt förvärv om 94,83% av kapital och röster i Fatfish, med avsikt att uppnå 100% inom kort. Fatfish’s nuvarande majoritetsägare (Fatfish Blockchain Ltd) erhåller 51,75% i första steg. Under förutsättning att även minoritetsägarna i Fatfish accepterar erbjudandet kommer Fatfish nuvarande aktieägare äga 53,3% av Abelco efter transaktionen.

Det blir således ingen egen notering av Fatfish Global Ventures.

Uppdaterat: 2019-11-14

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss