Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Empire AB
Empire AB

Empire AB
Östermalmsgatan 87C
11459 Stockholm

Hemsida:

www.empire.se

Verksamhet:

Empire är en koncern som skapar, förvärvar och utvecklar märkesvaror inom hem och hushållsprodukter åt konsumentmarknaden och profilmarknaden (företagsmarknaden). I sortimentet finns dryckesmaskiner, hushållsprodukter, hårvårdsprodukter med välkända varumärken som Kenwood - LaPavoni - SodaStream - BaByliss – Meyer - Cuisinart - Saeco - Daalderop - C3 Coffee Center - C3. Empire AB hette tidigare The Empire AB.

Ägare:

Noterat på Aktietorget.

Lista:

First North

Status:

Genomförd

Tid:

2 maj 2011

Värdering:

I början på maj 2008 var marknadsvärdet 213 Mkr.

Övrigt:

The Empire är noterat på Aktietorget och siktar på att byta till Stockholmsbörsen. Man planerar att lämna in en ansökan under hösten 2008 och räknar sedan med att det tar sex månader för att bli noterade.

Uppdatering: Företaget växte för fort och fick dra i nödbromsen i slutet av 2008. 2009 har gått åt till att få balans i verksamheten igen. Planerna på ett listbyte är skjutna på framtiden.

Uppdatering: Planerna på att byta lista från Aktietorget till Stockholmsbörsen har åter aktiverats. Antingen blir det en notering direkt på Stockholmsbörsen eller så gör man först en anhalt på First North.

Uppdatering: The Empire har meddelat att man flyttar till First North under Q2 2011.

Uppdaterat: 2011-11-13

Nyemissioner
Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss