Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Ellos Group AB
Ellos Group AB

Ellos Group AB
Ödegärdsgatan 6
504 64 Borås

Hemsida:

www.ellos.com

Verksamhet:

Ellos Group består av Ellos, Jotex och Homeroom. Postorderföretag/e-handelsföretag inom kläder, textil och heminredning.

Ägare:

Uppdatering: Nordic Capital blev i juni 2022 åter ägare.

Uppdatering: FNG är huvudägare och Nordic Capital en betydande minoritetsägare.

Nordic Capital VII.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

Ingen känd tidsplan

Värdering:

Uppdatering: 2 400 Mkr i enterprise value när Nordic Capital i början av juli 2019 sålde majoriteten av bolaget till FNG.

Minst 3 miljarder kronor enligt Breakits diskussion med källor i januari 2018.

Övrigt:

Under hösten 2015 kom uppgifter att Nordic Capital planerar att börsnotera Ellos Group.

Uppdatering: I början av november 2015 kommer uppgifter om att börsnoteringen av Ellos har flyttats till första halvåret 2016.

Uppdatering: Di skrev i slutet av april 2016 att de fått uppgifter om att börsnoteringen av Ellos skjutits upp. Ägaren Nordic Capital vill inte kommentera saken.

Uppdatering: I mitten av juni 2016 rapporterar DI om orsaken till den uppskjuta börsnoteringen. Orsaken var att försäljningen sviktade.

"Koncernens pinfärska årsredovisning för 2015 bekräftar denna bild. Under fjolåret ökade Ellos Group Holdings omsättning endast med 0,4 procent till drygt 2 miljarder kronor. Dessutom halverades resultatet från 127 miljoner kronor till knappt 59 miljoner kronor."

Men med 2016 är Ellos tillbaka och vd Hans Ohlsson säger att de följer, och i vissa fall överträffar, planen som sattes upp för tre år sedan.

Katarina Janerud, kommunikationsansvarig på huvudägaren Nordic Capital, säger ”Nordic Capital förbereder för olika scenarion, där en börsnotering av Ellos Group kan vara ett alternativ. Men vi vill inte kommentera en eventuell tidsplan”.

Uppdatering: I slutet av januari 2017 skickade Ellos Group ut ett pressmeddelande som inleddes med: "Ett genomgripande förändringsarbete under de senaste tre åren har börjat visa resultat. Nu är Ellos Group redo att öka takten i att driva lönsam tillväxt och stärker därför organisationen med tre nya medarbetare."

Uppdatering: I slutet av mars 2017 skriver DI att Ellos ägare Nordic Capital uppges åter arbeta mer aktivt för att börsnotera e-handlaren. Investmentbanken ABG Sundal Collier har utsetts till rådgivare enligt uppgift till DI.

Uppdatering: I slutet av september 2017 skriver Affärsvärlden på sin ryktessida att Nordic Capital är obekväma med en börsnotering efter tjafset med Lindorff och därför gärna säljer utanför börsen, men att en notering fortfarande kan bli aktuell.

Uppdatering: I slutet av januari 2018 skriver Breakit att Ellos ska börsnoteras under våren 2018 till en värdering på minst 3 Mdkr. Uppgifterna verkar vara pålitliga, Breakit fick ett tips som sedan följdes upp. Den enda som saknades var i princip att bolaget själva rakt ut bekräftade. Breakit uppmärksammar även att den fd Vin & Sprit-chefen Ketil Eriksen.

Uppdatering: Det blev ingen börsnotering av Ellos Group. I början av juli 2019 meddelade Nordic Capital att de säljer bolaget till den börsnoterade Benelux-baserade modekoncernen FNG till ett enterprise value på 2 400 Mkr. Nordic Capital förblir dock en "betydande minoritetsägare".

Uppdatering: Stefan Lundell på Breakit spår i januari 2021 att Ellos kommer att börsnoteras. Orsaken är att Ellos går bra, samtidigt som ägaren FNG är pressad.

Uppdatering: I mitten av april 2021 gjorde FNG och Nordic Capital en uppgörelse gällande den uteblivna betalningen till Nordic Capital gällande köpet av Ellos Group. Den uppgörelsen uppges av Breakit öppna upp för en börsnotering.

Uppdatering: I mitten av augusti 2021 skrev bolaget i sin halvårsrapport att de överväger en börsnotering. Bolaget meddelade även att Arthur Engel valts som ny styrelseordförande och Kristina Schauman, Robert Furuhjelm och Patrik Illerstig som nya styrelseledamöter.

Uppdatering: "Alain Hellebaut är från och med den 31 december 2021 ny VD och styrelseledamot i FNG Nordic AB (publ). Alain Hellebaut har omfattande erfarenhet från detaljhandeln och han är sedan juni 2021 ledamot i styrelsen för FNG NV och sedan oktober 2021 styrelsens ordförande.

Alain Hellebaut ersätter Paul Lembrechts, tidigare VD och styrelseledamot för FNG Nordic AB (publ), som formellt avgick från sina uppdrag den 31 december 2021."

Uppdatering: I slutet av februari 2022 meddelade Ellos Group att en process är initierad av Nordic Capital för att bli huvudägare i FNG Nordic.

"Ellos Group ägdes fram till 2019 av Nordic Capital som då ingick avtal om att sälja Ellos Group till belgiska FNG BV och Nordic Capital är sedan dess minoritetsägare i det belgiska moderbolaget. Som tidigare kommunicerats har Nordic Capital fordringar på FNG BV sedan avtalet om försäljning ingicks."

Uppdatering: I slutet av mars 2022 meddelade Ellos att de ska lägga ner Stayhard senare under året. Bolaget ska fokusera på "kvinnan mitt i livet".

Uppdatering: I juni 2022 blev det klart att Nordic Capital åter är ägare av Ellos Group (som formellt heter FNG Nordic AB men nu ska byta namn).

Uppdaterat: 2022-06-30

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss