Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Diaverum AB
Diaverum AB

Diaverum AB
Box 4167
227 22 Lund

Hemsida:

www.diaverum.se

Verksamhet:

Diaverum är en av världens ledande tillhandahållare av njurvård och den största oberoende tjänsteleverantören i Europa.

Ägare:

Bridgepoint.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

Ingen känd tidsplan.

Värdering:

12-14 Mdkr har det spekulerats kring efter att bolaget fick ordern i Saudiarabien.

Övrigt:

Det brittiska riskkapitalbolaget Bridgepoint köpte Diaverum av Investor och EQT år 2007.

I samband med att Diaverum tog hem order värd fem miljarder kronor från Saudiarabien i mitten av oktober 2013 tar vd Dag Andersson upp att det gör företaget attraktivt för en börsnotering. Men tillägger att det är en ägarfråga.

Uppdatering: Det har varit förseningar för Diaverum att komma igång i Saudiarabien, men mot slutet av 2014 har det lossnat. Vilket gör att läget för en exit är bra för ägaren, där en börsnotering är ett alternativ.

Uppdatering: Det kommer nog att lösa sig, men visumet för den person som är chef för att bygga de 90 klinikerna i Saudiarabien gick ut den 23 mars 2015 och landet ställer inte ut några nya pga Löfven/Wallström-kontroversen. Men regeringen har ju nu kallat in kung Carl Gustaf för att ordna upp situationen.

Uppdatering: Kung Carl Gustaf kom till undsättning och Saudi-konflikten är löst. Visum utfärdas åter och Diaverum ska alltså inte stöta på några problem.

Uppdatering: I slutet av maj 2015 kommer uppgifter att Diaverum planerar för en börsnotering under andra halvåret 2015. Förutom Stockholmsbörsen så uppges nu även börser i Tyskland och London kunna vara alternativ.

Uppdatering: 2015 går mot sitt slut och någon börsnotering har inte skett. Bolaget verkar dock expandera vidare och gå bra, så kanske kommer det under 2016.

Uppdatering: I januari 2016 köpte Diaverum företaget International Healthcare Systems med 15 kliniker i Rumänien. DI uppskattar prislappen till minst en halv miljard kronor. Vidare ska Diaverum etablera sig i Oman och Nya Zeeland. Gällande en börsnotering säger VD "En börsnotering är ett möjligt scenario men det är något som ägarna får fatta beslut om".

Uppdatering: I mitten av mars 2018 kommer uppgifter i media att Bridgepoint är på väg att sälja Diaverum. En värdering på omkring 500 MEUR nämns.

Uppdaterat: 2018-03-14

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss