Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Creades AB
Creades AB

Creades AB
Engelbrektsgatan 5
11432 Stockholm

Hemsida:

www.creades.se

Verksamhet:

Ett förvaltningsbolag lett av Sven Hagströmer. Vid grundande kommer företaget bland annat inneha aktier i Avanza, Carnegie, Concentric, Klarna, Haldex och Bilia, vilka tillsammans kommer att stå för omkring 70 % av substansvärdet.

Ägare:

Listat på First North.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Genomförd

Tid:

6 december 2013

Värdering:

Listat på First North.

Övrigt:

Creades listades på First North den 22 februari 2012 och företaget säger i samband med det att bolaget så fort det är möjligt ska byta till Stockholmsbörsen.

Uppdatering: År 2012 går mot sitt slut och Creades är kvar på First North. Det har rent allmänt varit ett mycket stökigt år för företaget på ägarfronten, där de två falangerna Sven Hagströmer och Pan Capital bråkar om vad som ska göras med företaget.

Uppdatering: I slutet av januari 2013 meddelar Creades att de delar ut 30 % av sitt substansvärde till det nya företaget Sedarec via ett inlösenförfarande. Det är ett resultat av konflikten med storägaren Pan Capital. Sedarec kommer sedan att jobba med att avyttra tillgångarna och avveckla sig. Det är helt enkelt en dellösning på de olika viljorna, där Pan Capital vill sälja av tillgångar, vilket gör att ägarna blir av med substansrabatten.

Uppdatering: Creades meddelar i slutet av november 2013 att deras aktier börjar handlas på Nasdaq OMX Stockholm den 6 december 2013.

Uppdaterat: 2013-12-06

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss