Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Cortendo AB
Cortendo AB

Cortendo AB
Box 47
433 21 Partille

Hemsida:

www.cortendo.com

Verksamhet:

Cortendos huvudsakliga verksamhet är att utveckla läkemedel baserat på bolagets ideer och patent inom kortisolområdet. Bolaget utvecklar huvudsaklingen läkemedel mot Cushing’s Syndrom, diabetes och det metabola syndromet.

Ägare:

Innan erbjudandet inför börsnoteringen: 14,4 %, RA Capital 12,0 %, New Enterprise Associates 9,6 %, Kristianro A/S 9,0 %, Tredje AP-fonden 6,3 %, Storebrand Funds 5,4 %, Broadfin Capital 4,8 %.

Lista:

Nasdaq

Status:

Genomförd

Tid:

16 oktober 2015

Värdering:

Övrigt:

Cortendo AB meddelade i slutet av augusti 2015 att de ska notera sig på Nasdaq i New York. En ansökan har lämnats in till SEC.

Cortendo AB handlas sedan tidigare på OTC-marknaden i Norge.

Bank of America Merrill Lynch och Stiefel är ansvariga för börsnoteringen med hjälp från JMP Securities, Roth Capital Partners och Arctic Securities.

I början av augusti 2015 meddelade Cortendo AB att de planerade att göra om bolaget till ett irländskt bolag, genom att sätta upp ett nytt bolag på Irland som sedan köper det svenska aktiebolaget. I pressmeddelandet i slutet av augusti om börsnoteringen är det dock fortfarande det svenska aktiebolaget som avses.

Uppdatering: Entiteten Cortendo AB noterades inte, utan ägarna bytte först sina aktier i Cortendo AB till aktier i det nyuppsatta irländska Cortendo Plc, som sedan bytte namn till Strongbridge Biopharma plc, som sedan noterades på Nasdaq den 16 oktober 2015 (efter att ha behövt sänka priset och volymen på erbjudandet inför noteringen).

Uppdaterat: 2015-12-12

Nyemissioner
Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss