Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Acast AB
Acast AB

Acast AB
Drottninggatan 82
111 36 Stockholm

Hemsida:

www.acast.com

Verksamhet:

Acast är en podcast-plattform med ett stort fokus på att skapa intäkter för skaparna, i form av dynamiska annonser och betalfunktion.

Ägare:

Moor Capital 24,5 %, Bonnier Growth Media 21,2 %, Alfvén & Didrikson 18,3 %, Inbox Capital 11,4 %, Måns Ulvestam 6,1 %, Carl Rosander 5,1 %, Johan Billgren 4,0 %, Lucci AB 2,2 %, Gomo AB 2,0 %, Libertus Mediautveckling 2,0 %, Pragmatec 1,7 %, Covest AB 1,5 %.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

2018

Värdering:

300 Mkr i maj 2017 enligt Breakits uppskattning.

Övrigt:

Under våren-sommaren 2017 gjorde Acast en kapitalanskaffning som vände sig till en något bredare investerarkrets än de vanliga startup-investerarna. De pratades då lite om att värderingen var lite väl hög och att många tackat nej. Vi fick då känslan av att en notering hade blivit ett möjligt spår.

I slutet av augusti 2017 spådde Breakit att Acast skulle komma att noteras under 2018, detta efter att Acast gjort sig till ett publikt aktiebolag. Karl Rosander sade då att det är en förberedelse för en kommande kapitalanskaffning, då enligt honom vissa fonder inte får investera i privata aktiebolag. På frågan om en börsnotering så blev svaret att det inte är något som planeras "i närtid".

Uppdatering: I mitten av september 2017 meddelades att Acast har tagit in 154 Mkr i en nyemission. Förutom de befintliga ägarna är det framför allt Norron Asset Managements fonder Target och Select samt Swedbank Robur Ny Teknik och den nya fonden Microcap som går in med kapital.

I kapitalrundan deltar även de befintliga ägarna Bonnier growth media, riskkapitalbolaget Moor, familjen Wattins Inbox capital, Alfvén & Didriksson och CNI Networks.

Karl Rosander står fast vid att de inte har någon börsnotering i sikte. Swedbank Robur Microcap är dock en fond som investerar i bolag som är på väg till börsen. Swebank Robur Ny Teknik har tidigare aldrig gjort en investering i ett onoterat företag.

Uppdatering: I slutet av oktober 2017 säger bolagets vd Måns Ulvestam att Acast ska noteras på börsens huvudlista. Han anger ingen tidsplan, men han och medgrundaren Karl Rosander ska arbeta heltid med noteringsprocessen. De två, vd respektive operativ chef, lämnar nämligen sina roller, och i stället tar intäktschefen Ross Adams över vd-rollen.

Uppdaterat: 2017-10-24

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss