Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

2 februari 2015

Vad analytikerna säger om Eltel inför börsnoteringen

Vad analytikerna säger om Eltel inför börsnoteringen


Eltel står inför en börsnotering och inför det bjuds aktier ut till marknaden. Detta är vad analytikerna anser att investerare bör göra.


Eltel som planerar, bygger och underhåller el- och telenät gör en börsnotering där aktierna börjar handlas den 6 februari på Nasdaq Stockholm. Företaget gör inför det en nyemission på omkring 1,5 miljarder kronor och nuvarande ägare, riskkapitalbolaget 3i och banken BNP Paribas, säljer även aktier, där sista teckningsdag är den 4 februari.

Den som tecknar sig för aktier kommer att få köpa den till ett pris inom intervallet 55-70 kr.

Börsveckan: Avstå

Börsveckan’s analytiker anser att det inte är någon brådska att teckna aktien på grund av en hög osäkerhet om värderingen (vid 70 kr är värderingen över 21 procent högre än vid 55 kr). Börsveckan anser att aktien är köpvärd under 60 kronor och rekommenderar avstå från att teckna.

Dagens Industri: Teckna (och sälj direkt)

Dagens Industri rekommenderar investerare att teckna och sedan sälja direkt, vilket måste sägas vara den absolut svagaste graden av rekommendationen teckna. Prospektet kallas för “skönmålat” och balansräkningen för ett “renoveringsobjekt”. Tre positiva punkter som anges är, goda förvärvsmöjligheter, att marknaden växer med 5 % per år och att ankarinvesterare som Joakim Rubin ger stöd. Negativa punkter utöver balansräkningen är att bolaget har en dålig position i värdekedjan och ledningens trovärdighet. Analytikerna  kallar det hela för en "år 2000-varning".

Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

GoldBlue - Intervju med ordförande

GoldBlue - Intervju med ordförande

GoldBlue är ett onlinegambling-företag med verksamhet i Asien som står intör en notering på First North. Intervju med ordförande Rune Löderup om verksamheten.

Följ oss