Två listningar och två rykten om börsnoteringar

Det ryktas om att både Bactiguard och EQT siktar på att börsnotera sig. Två företag som själva sagt att de ska lista sina aktier är Phase Holographic Imaging och North Chemical.

Phase Holographic Imaging – Erbjuder HoloMonitor, ett holografiskt mikroskop i olika modeller för infärgningsfri och oförstörande analys av levande celler i 3D. Listar sig på Aktietorget den 20 januari.

Bactiguard – Det ryktas i mitten av november 2013 om att ägarna vill börsnotera företaget under 2014. Expansionen sägs gå lite långsammare än planerat, vilket sätter press på kassaflödet pga belåningen. Vilket en nyemission av aktier, och tillhörande börsnotering, skulle ordna. Företaget ägs till 50 % av Thomas von Koch, som ju inom kort blir ny VD för EQT, som enligt rykten också vill notera sig.

North Chemical – Kemtekniskt företag som tillverkar rengörings- och underhållsprodukter som private label åt andra företag. Listar sig på First North den 19 december.

Läs även: Fyra företag mot börsen och aktiemarknaden

Bactiguard Holding AB

Bactiguard är ett medtech-företag vars verksamhet baseras på Bactiguard, en patenterad beläggning som består av en extremt tunn ädelmetallegering med bakteriereducerande och vävnadsvänliga egenskaper. De unika fysiska och kemiska egenskaperna med Bactiguard-beläggningen tillåter att den kan appliceras på medicinska produkter.