Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 januari 2013

Trubbel för investmentbolagen Ratos och Bure?

Trubbel för investmentbolagen Ratos och Bure?


Investmentbolagen Ratos och Bure har länge varit populära aktier, ofta sedda som enkla, bra och billiga sätt att få exponering mot aktiemarknaden. Och mycket bra har gjorts av bolagen under åren.


Men frågan är hur det står till hos Ratos och Bure idag? I senaste nummret av Affärsvärlden så kommenteras båda bolagen på tidningens ryktessida Börsgolvet.

När det gäller Bure ställer sig en av uppgiftslämnarna frågan vad som egentligen ska hända med Bure. Denne anser att Patrik Tigerschiöld är en bra förvaltare, men att han inte är någon bra industrialist. “Ändå gör de ständigt affärer i branscher där man inte förstår vad de ska tillföra.”. Och lyfter sedan fram att det vore bättre att fortsätta dela ut pengarna till aktieägarna, något som dock verkar hållas tillbaka av familjen Tigerschiöld som hellre vill äga ett “mini-Investor”.

När det gäller Ratos så är uppgiftslämnarna sura över att företaget sänker utdelningen.

“De skyller på det där köpet i Norge, men det är ett svepskäl. De kan helt enkelt inte göra den typen av affärer och refinansieringar längre som de har levt på i tio år. Aktien kommer inte att repa sig på många år efter förra årets slakt, om ens någonsin.”

En annan uppgiftslämnare har lagt märke till att kursen på A-aktierna har dragit ifrån B-aktien de senaste veckorna. Vilket denne kommenterar med att maktpremien har ökat, vilket kan tyda på osämja bland de stora aktieägarna, där vissa kan vara missnöjda med den nya utdelningspolitiken.

Vad är din åsikt? Skriv en kommentar på aktieforumet.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss