Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

17 mars 2017

Tre noteringar på huvudlistan och en på First North

Tre noteringar på huvudlistan och en på First North


MIPS, Ambea och SSM Holding ska notera sina aktier på börsen, och Isofol Medical på First North. Ebeco ställer in sin noteringsplan.


MIPS - Har utvecklat en teknologi för säkrare hjälmar, som används av ett stort antal varumärken inom olika områden. Noteringsplanerna är nu bekräftade och den 23 mars börjar de handlas på Nasdaq Stockholm. Gör en nyemission med sista teckningsdag den 21 mars. Se även intervju med MIPS VD

Ambea - Ett nordiskt omsorgsföretag. Företagsgruppen erbjuder boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Den eviga börsnoteringskandidaten berättade i veckan att de nu gör slag i saken och noterar sig på Nasdaq Stockholm.

SSM Holding - Bostadsutvecklare som förvärvar, utvecklar, säljer och producerar attraktiva bostäder inom stockholmsregionen. Företaget meddelade i veckan att de ska notera sig på Nasdaq Stockholm. ABG Sundal Collier och SEB är rådgivare.

Isofol Medical - Äger genom ett exklusivavtal med Merck & Cie världsrättigheterna till användningen av Modufolin vid cancerbehandling. En notering har varit på tal sedan 2011 och nu blir den av. En nyemission på 473 Mkr ska inledas under mars och sedan följer en notering på First North.

...och en inställd notering

Ebeco - Vi har tidigare berättat att detta norska tillverkningsföretag planerade en notering i Sverige. Men nu är planerna inställda, man låter nu den forna fienden Easyfill (noterat på Aktietorget) köpa upp verksamheten under vänskapliga former. Tydligen uppstod tycke mellan de två grundarna under de juridiska stridigheterna.


Läs även: Hjälmar, matkassar, ehandel, hissar och robotik mot notering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss