Tre köpvärda aktier just nu

Tre bra aktier att köpa just nu är Cloetta, Moberg Pharma och Storytel anser Börsveckan i veckans utgåva. För Storytel är det nog första gången som aktien analyseras.

I veckans utgåva av Börsveckan är det tre aktier som får köprekommendationen. För en av aktierna är det sannolikt första gången en analys har gjorts.

Cloetta – Godisföretaget anses ha stabila intäkter och bra marginaler. Vidare gör företagets mindre komplementköp att de flyttar fram sina positioner på marknaden. Aktien får en köprekommendation med riktkursen 30 kr.

Moberg Pharma – Läkemedelsföretaget får en upprepad köprekommendation från Börsveckan. Företaget anses uppvisa en bra tillväxt vilket inte återspeglas i dagens värdering. Vidare lyfts potentialen i forskningsprojektet MOB-015 fram.

Storytel – Ljudbokstjänsten noterades på Aktietorget under den gångna sommaren via ett omvänt förvärv av Massolit Förlag. Börsveckan anser att tillväxten lockar och tror att aktien har mer att ge trots en hög värdering. Det är den första analysen någonsin vi läser av Storytel och den mynnar alltså ut i en köprekommendation.

Avvakta med Loomis och Mekonomen

Två aktier som får rekommendationen avvakta är Mekonomen och Loomis. För Mekonomen vill tidningens analytiker se en tydligare trend mot högre lönsamhet och för Loomis så finns det helt enkelt andra aktier på börsen som är intressantare just nu.

Läs även: Två köpvärda aktier från sommarens börsnoteringar

Cloetta AB

Cloetta är en godistillverkare, med välkända varumärken så som Kexchoklad, Center, Plopp och Polly. Fazer Konfektyr Service AB hette tidigare Cloetta Fazer AB.