Tre aktuella företrädesemissioner

Tre företag som är aktuella med företrädesemission är konsultföretaget MSC, spelutvecklaren Gaming Corps och whiskyproducenten Mackmyra.

MSC Group – Konsultföretaget på Stockholmsbörsen gör en företrädesemission på 22 Mkr till aggressiva villkor. För varje aktie får ägarna företrädesrätt att teckna en ny, samt en option på att teckna ytterligare en. Priset har satts en rejäl bit under marknadskurs. Sista teckningsdag är 13 september.

Gaming Corps – Det något problemfyllda spelföretaget gör en företrädesemission på 23 Mkr, där ägarna får teckna två nya aktier för varje befintlig aktie. Emissionen görs i samband med att Gaming Corps köper ett spelföretag i USA, så det är delvis ett nytt Gaming Corps som kommer ut på andra sidan. Teckningstiden är planerad till 5-18 oktober.

Mackmyra Svensk Whisky – Den svenska whiskyproducenten behöver fylla på kassan och gör en företrädesemission på 15,4 Mkr där fem gamla aktier berättigar till att teckna en ny aktie. Teckningstid mellan 2-16 september.

Empir Group AB

Empir Group är en koncern bestående av ett femtontal självständiga bolag som alla bedriver verksamhet inom IT. Med lokal närvaro från Malmö i söder till Luleå i norr levererar Empir Group tjänster inom allt från systemutveckling till IT-drift av servermiljöer och arbetsplatser till paketerade applikationserbjudanden för en rad olika branscher och tillämpningar. Empir Group AB hette tidigare MSC Group AB. MSC Group AB hette tidigare MSC Konsult AB.