Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

8 juni 2015

Teckna Pandox-aktier inför börsnoteringen

Teckna Pandox-aktier inför börsnoteringen


Pandox blir den största börsnoteringen sedan Telia. Ska en investerare köpa aktier? Vi sammanställer vad analytikerna rekommenderar.


Pandox äger hotellfastigheter i norra Europa och noteras på börsen den 18 juni, vilket kommer bli den största noteringen sedan Telia. Ingen nyemission görs utan upp till 40 % av de befintliga aktierna säljs i samband med börsnoteringen. Teckningstiden för allmänheten är 9-16 juni och priset per aktie sätts inom intervallet 100-110 kr.

Hur ska då en investerare agera? Nedan samlar vi vad analytikerna säger.

Joe Tracy - Teckna

Joe Tracy är mäklare på Handelsbanken och ger i EFN Börslunch en köprekommendation. VD verkar bra, branschen är bra och valutan ger verksamheten draghjälp. Och hotellen finns i städer som växer. Priset som aktierna erbjuds till anser han har en viss premiumnivå, men det verkar han köpa då bolaget är bra.

Dagens Industri - Teckna

Dagens Industri skriver att Pandox-aktien lär locka många nya ägare med sin utlovade goda direktavkastning på 3 procent. Tidningens analytiker håller med och rådet är att teckna.

Placera - Teckna

Placera rekommenderar teckna i Pandox erbjudande. Analysen inleds med "Hotellfastighetsbolaget Pandox gör comeback på börsen – större och starkare än sist. Bolaget erbjuder en intressant blandning av förvaltning och operativ verksamhet."

Se även: Pandox till börsen - Intervju med VD

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Swedencare - Intervju med delägare

Swedencare - Intervju med delägare

Intervju med delägaren Johan Bergdahl om Swedencares verksamhet. Bolaget säljer och distribuerar djurläkemedel och har sedan noteringen bland annat köpt en fabrik på Irland som gör att sortimentet utökas med produkter för hästar.

Följ oss