Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 november 2014

Teckna eller avstå Thule inför börsnoteringen?

Teckna eller avstå Thule inför börsnoteringen?


Thule noterar sig på börsen och ägaren säljer inför det aktier till investerare. Ska du teckna eller avstå, här är vad analytikerna rekommenderar.


Thule Group ska efter många år av spekulationer till slut notera sig på Stockholmsbörsen, där den första handelsdagen blir den 26 november. Inför börsnoteringen säljer ägaren Nordic Capital 30 % av aktierna i bolaget till investerare, där den sista anmälningsdagen är den 24 november. Men hur ska då en investerare göra? Nedan samlar vi vad analytikerna rekommenderar.

Dagens Industri: Teckna

Tre plus med Thule är ett nytt produktprogram, en mycket hög marknadsandel och positiva valutaeffekter. På minussidan finns att verksamheten är spretig, en okänd varumärkessatsning och att erbjudandet inte innehåller någon utförsäljningsrabatt. Rekommendationen blir att teckna aktier och där risken anges till medelhög.

Placera: Avstå

“Thule Group gör kvalitetsprodukter och har en urstark marknadsposition inom sin viktigaste nisch. De senaste åren har varit rätt tröga men i år har farten varit god. Till p/e 14,5 på våra estimat för nästa år tycker vi dock man får dåligt betalt för den risk som alltid finns i samband med introduktioner. Rekommendation blir därför att avstå teckning och se hur kursen utvecklas en tid.”

Börsveckan: Avvakta

"Bolaget växer starkt just nu men tyvärr år inte priset särskilt lågt satt på aktien. Vi anser att man bör avvakta med att teckna tills man ser var kursen sätter sig. Om Thule handlas under 70 kronor nu på onsdag så är det definitivt köpvärt, annars är potentialen relativt begränsad som vi ser det"

Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med cleantechbolaget Climeons VD Thomas Öström inför att bolaget noterar sina aktier på First North den 13 oktober 2017. Climeon tillhandahåller en teknik som tillvaratar energin i spillvärme från industrier samt lågtempererad geotermisk värme för att generera elektricitet. Bolaget mottog sin första order under 2015 och har sedan dess byggt upp en kundbas bestående av bland annat Viking Line, Virgin Voyages/Fincantieri, Maersk Line, CP Energy och SSAB. Det har nu nått ett stadium där Climeon har beprövat sin teknik och dess kommersiella gångbarhet genom upprepade beställningar från ledande aktörer inom ett flertal industrier. Produkten är patentskyddad och erbjuder marknadsledande prestanda inom sina applikationsområden. Climeon har även byggt upp en skalbar organisation med hög produktionskapacitet och en erfaren ledningsgrupp som är redo för snabb tillväxt.

Följ oss