Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 november 2014

Teckna eller avstå Thule inför börsnoteringen?

Teckna eller avstå Thule inför börsnoteringen?


Thule noterar sig på börsen och ägaren säljer inför det aktier till investerare. Ska du teckna eller avstå, här är vad analytikerna rekommenderar.


Thule Group ska efter många år av spekulationer till slut notera sig på Stockholmsbörsen, där den första handelsdagen blir den 26 november. Inför börsnoteringen säljer ägaren Nordic Capital 30 % av aktierna i bolaget till investerare, där den sista anmälningsdagen är den 24 november. Men hur ska då en investerare göra? Nedan samlar vi vad analytikerna rekommenderar.

Dagens Industri: Teckna

Tre plus med Thule är ett nytt produktprogram, en mycket hög marknadsandel och positiva valutaeffekter. På minussidan finns att verksamheten är spretig, en okänd varumärkessatsning och att erbjudandet inte innehåller någon utförsäljningsrabatt. Rekommendationen blir att teckna aktier och där risken anges till medelhög.

Placera: Avstå

“Thule Group gör kvalitetsprodukter och har en urstark marknadsposition inom sin viktigaste nisch. De senaste åren har varit rätt tröga men i år har farten varit god. Till p/e 14,5 på våra estimat för nästa år tycker vi dock man får dåligt betalt för den risk som alltid finns i samband med introduktioner. Rekommendation blir därför att avstå teckning och se hur kursen utvecklas en tid.”

Börsveckan: Avvakta

"Bolaget växer starkt just nu men tyvärr år inte priset särskilt lågt satt på aktien. Vi anser att man bör avvakta med att teckna tills man ser var kursen sätter sig. Om Thule handlas under 70 kronor nu på onsdag så är det definitivt köpvärt, annars är potentialen relativt begränsad som vi ser det"

Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss