Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

9 juni 2015

Teckna Coor-aktier inför börsnoteringen

Teckna Coor-aktier inför börsnoteringen


Coor står inför en stor börsnotering och enligt analytiker gör en investerare klokt i att teckna aktier i nyemissionen inför det.


Coor har sin verksamhet inom facility management, vilket i praktiken innebär att att de tar hand om alla servicetjänster åt företag. Allt från att ta hand om fastigheten, ordna städning, säkerhet och catering.

Den 16 juni noteras Coor på Stockholmsbörsen och fram till den 12 juni gör företaget en nyemission som investerare bjuds in att vara med i. Emissionen är på 1,7 miljarder kronor och priset per aktie sätts inom spannet 32-39 kr. Är det ett erbjudande man ska delta i? Vi sammanställer nedan vad analytikerna säger.

Dagens Industri - Teckna

Dagens Industri anser att Coor definitivt är värd att köpa inför börsnoteringen. Analysen inleder med att lyfta fram att det är ett konjunkturokänsligt bolag med hög direktavkastning. Räknat på det högsta priset i spannet, 39 kr per aktie, kan det bli 5-6 procent i direktavkastning de närmaste åren.

“Vi räknar med att efterfrågan på Coors aktier blir hög inför börsnoteringen nästa vecka och att såväl grunderbjudandet, extra erbjudandet som övertilldelningsoptionen blir fulltecknade.”

Så tecknar du aktier i Coor

Det är inte helt smidigt att teckna sig för aktier i Coor.

- Kunder hos Nordea kan teckna aktier till både ISK och depå.

- Kunder hos Avanza kan teckna elektroniskt till depå.

- Kunder hos övriga banker kan teckna via teckningssedel till depå, men det krävs ett bankkonto hos Nordea där betalning kan dras.

Läs aktuella analyser på andra aktier

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss