Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

22 juni 2015

Teckna aktier i Capio inför börsnoteringen

Teckna aktier i Capio inför börsnoteringen


Capio står inför en börsnotering och gör nu en nyemission. Detta är vad analytikerna säger om huruvida man ska teckna sig för aktier eller inte.


Capio är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag, som bedriver sjukvård i sju länder. Den 30 juni noteras Capio på Stockholmsbörsen och tom den 26 juni går det att teckna sig för aktier. Priset per aktie är 48,5 kr. Men hur ska då en investerare göra? Vi sammanställer vad analytikerna säger.

Swedbank - Teckna

Swebank är positiva till företaget och erbjudandet. Bankens analytiker skriver i en analyskommentar till bankens kunder att de rekommenderar teckna. Analytikerna konstaterar att priset som aktierna erbjuds till ger en rabatt på företaget jämfört med internationella konkurrenter sett till nyckeltalet EV/ebitda.

Analytikerna tror att branschen står inför större reglering vilket gynnar större aktörer som Capio då det höjer inträdesbarriärerna. Bolagets finanser i kombination med de låga räntorna gör även att Capio kan fortsätta med företagsuppköp.

Affärsvärlden - Teckna inte

Affärsvärlden rekommenderar sina läsare att avstå från att teckna aktier i Capio. Tidningen anser att Capio överdriver sin utländska verksamhet. Bara de som vill göra en politisk markering bör teckna aktien.

Placera - Teckna inte

"Capio hade potential att bli en intressant notering men värderingen är för hög i relation till tillväxtpotentialen, inte minst när bolagets balansräkning tas med i ekvationen."

"Capio kommer säkert att tilldra sig en hel del intresse i introduktionen men med vår investeringshorisont på upp till sex månader blir rådet att inte teckna aktien."

Dagens Industri: Teckna

Dagens Industri ger rådet att teckna Capio-aktier inför börsnoteringen. De anser att aktien mycket väl kan stiga till 55 kr, från priset 48,5 kr, på första handelsdagen. Att fyra nya ägare köper upp till 75 % av de tillgängliga aktierna innebär att det endast säljs aktier för 0,5-1,2 miljarder kronor på den öppna marknaden. "Det ser därmed ut att bli brist på aktier vid noteringen".

Läs även: Sex bra aktier för sommaren

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss