Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

28 februari 2014

Styrelseledamot köper aktier i börskandidat

Styrelseledamot köper aktier i börskandidat


Spelföretaget G5 Entertainment är påväg mot en börsnotering på Nasdaq OMX Stockholm Small cap, en flytt från Aktietorget. Styrelseledamot och VD ökar sitt innehav.


G5 Entertainments styrelseledamot Martin Bauer har ökat på sitt innehav med 7000 aktier till totalt 65.000 aktier. G5 Entertainment är mobilspelsföretaget på Aktietorget som arbetar med att flytta till Nasdaq OMX Stockholm Small cap. Företaget fick skriva ner vissa speltillgångar, vilket nyligen fick aktien att sjunka. Samtidigt har det nu visat sig att omställningen under 2013 varit framgångsrik och bolaget spår att innevarande kvartal blir det bästa någonsin intäktsmässigt.

Omställningen har varit att gå från att ta betalt för en "unlock" till att ta betalt enligt "free-to-play"-modellen. Och som noteringskandidaten King och alla andra mobilspelsföretag visar så är det där de stora pengarna finns. De flesta personer tycker att en engångsbetalning på 7 kr är för dyrt för ett mobilspel. Samtidigt finns det många spelare som gärna betalar några tior, hundralappar eller tusenlappar per månad. "Free-to-play"-modellen släpper helt enkelt lös kraften.

För den som vill läsa mer om betalmodeller för spel så rekommenderar vi re/code-artikeln A Long Tail of Whales: Half of Mobile Games Money Comes From 0.15 Percent of Players. Både färsk statistik från januari till en paneldiskussionen som tom tar oss tillbaka till spelbranschens barndom med arkadspel.

Uppdatering: Efter att denna artikel skrevs så har även VD Vladislav Suglobov ökat på sitt innehav med 4000 aktier. För honom är det dock en procentuellt liten ökning.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med cleantechbolaget Climeons VD Thomas Öström inför att bolaget noterar sina aktier på First North den 13 oktober 2017. Climeon tillhandahåller en teknik som tillvaratar energin i spillvärme från industrier samt lågtempererad geotermisk värme för att generera elektricitet. Bolaget mottog sin första order under 2015 och har sedan dess byggt upp en kundbas bestående av bland annat Viking Line, Virgin Voyages/Fincantieri, Maersk Line, CP Energy och SSAB. Det har nu nått ett stadium där Climeon har beprövat sin teknik och dess kommersiella gångbarhet genom upprepade beställningar från ledande aktörer inom ett flertal industrier. Produkten är patentskyddad och erbjuder marknadsledande prestanda inom sina applikationsområden. Climeon har även byggt upp en skalbar organisation med hög produktionskapacitet och en erfaren ledningsgrupp som är redo för snabb tillväxt.

Följ oss