Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

10 februari 2014

Storbritannien investerar i Rocket Internet-företag

Storbritannien investerar i Rocket Internet-företag


Rocket Internet-företaget Jabong som säljer mode- och livsstilsprodukter i Indien har fått en investering på 27,5 MUSD, av Storbritannien. Explosiv tillväxt i försäljning av underkläder för kvinnor.


Rocket Internet-företaget Jabong som via ehandel erbjuder mode- och livsstilsprodukter i Indien har fått 27,5 MUSD i nytt kapital. Denna gång är det dock inte någon av de vanliga investerarna, utan statliga brittiska CDC, som är inriktat på hållbar och självfinansierande utvecklingsfinansiering mot fattigdom i Afrika och Asien.

Jabong har nyligen genomgått viss förändring. En sidoverksamhet har avskiljts från företaget och två av grundarna har lämnat. En tredje grundare är dock kvar och full av framåtanda, och med det nya kapitalet så finns också resurserna på plats.

Underkläder för kvinnor

För en liten inblick i Indiens ehandel så kan sägas att underkläder för kvinnor har en explosiv tillväxt. Ett flertal nischade aktörer växer explosivt och även Jabong säger sig ha en makalös procentuell tillväxt i den sektionen av sin onlinebutik (vi vet dock inte vad det innebär i absoluta tal). Det är två faktorer som driver detta. För det första så är vad vi förstår underkläder för kvinnor tabubelagt, vilket gör inköp i lokala butiker obekvämt, och där resultatet ofta är att kunden kommer hem med fel storlek. För det andra så har de som vill ha lite lyxigare underkläder bara kunnat köpa det i någon av landets största städer eller på resor i utlandet, vilket exkluderar majoriteten av befolkningen.

Läs även: Finbesök hos “Kinnevik” i Nigeria

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med cleantechbolaget Climeons VD Thomas Öström inför att bolaget noterar sina aktier på First North den 13 oktober 2017. Climeon tillhandahåller en teknik som tillvaratar energin i spillvärme från industrier samt lågtempererad geotermisk värme för att generera elektricitet. Bolaget mottog sin första order under 2015 och har sedan dess byggt upp en kundbas bestående av bland annat Viking Line, Virgin Voyages/Fincantieri, Maersk Line, CP Energy och SSAB. Det har nu nått ett stadium där Climeon har beprövat sin teknik och dess kommersiella gångbarhet genom upprepade beställningar från ledande aktörer inom ett flertal industrier. Produkten är patentskyddad och erbjuder marknadsledande prestanda inom sina applikationsområden. Climeon har även byggt upp en skalbar organisation med hög produktionskapacitet och en erfaren ledningsgrupp som är redo för snabb tillväxt.

Följ oss