Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

24 november 2013

Spotify gör nyemission på 250 miljoner dollar

Spotify gör nyemission på 250 miljoner dollar


Spotify har gjort en nyemission på 250 MUSD i en investeringsrunda ledd av Technology Crossover Ventures. Den svensk-danska konkurrenten Rdio säger samtidigt upp personal.


I förra veckan kom Wall Street Journal med uppgiften att Spotify gjort en nyemission på 250 miljoner dollar, i en investeringsrunda ledd av Technology Crossover Ventures, som ger företaget en värdering på över 4 miljarder usd (över 26,6 miljarder kronor). Förutom att pengarna lär behövas för Spofitys verksamhet i allmänhet så nämns en lansering i Japan som ett syfte med kapitalanskaffningen. Det återstår att se när vi får se en börsnotering av Spotify.

Samtidigt som uppgifterna om Spotifys kapitalanskaffning når oss så kommer även uppgiften att den svensk-danska Spotify-konkurrenten Rdio, grundad av Skype-duon Janus Friis och Niklas Zennström, säger upp 30-40 av sina 130-140 anställda. Helt mörkt är det dock inte för Rdio, de uppges ändå ha dryg 250.000 betalande användare.

I sammanhanget kan det även vara värt att påminna om det av svenskar grundade SoundCloud, som oftast beskrivs som ett Youtube för audio. De har över 250 miljoner aktiva användare i månaden, där dock merparten använder tjänsten gratis.

Relaterat: Läs om fler startup-företag

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss