Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

18 januari 2016

Spelföretaget Gold Town Games mot notering

Spelföretaget Gold Town Games mot notering


Nyemissioner.se kan avslöja att spelföretaget Gold Town Games ska notera sig till våren. Det är ett ungt spelutvecklingsföretag där pusselbitarna visat sig falla på plats snabbare än planerat.


Nyemissioner.se kan avslöja att spelföretaget Gold Town Games ska notera sig till våren. Gold Town Games är ett ungt spelutvecklingsföretag där pusselbitarna visat sig falla på plats snabbare än planerat. Företaget gör managerspel för mobiler och surfplattor, och det första spelet som kommer att släppas i år är ett hockey-managerspel, vilket sedan kommer att följas av ytterligare sporter.

Managerspel har alltid varit en populär spelkategori, även långt innan internet gjorde sitt intåg älskade folk genren. Störst var Football Manager, ett spel som även de verkliga fotbollsspelarna älskade, och hade åsikter om.

Gold Town Games riktar inledningsvis in sig på hockey, en sport som är väldigt stor, men där utbudet av managerspel är högst begränsat. Till skillnad från fotboll, som visserligen är en större sport, men där utbudet av managerspel är mycket stort.

Hockey-kopplingen visar sig även investerarsidan. Vi har fått lova att inte gå ut med några namn, men det är välkända spelare.

Gold Town Games planerar att notera sig till våren och i samband med det göra en nyemission. Bolaget gör dock just nu en mindre pre-ipo-emission och presenterar sig i Stockholm på onsdag kväll. Några erbjudandehandlingar kommer dock inte att publiceras, utan de som är intresserade får ta kontakt med företaget.

Skiljer sig från G5 Entertainment och King

Det är ganska ont om mobilspelsföretag på den svenska aktiemarknaden och de skiljer sig även åt från Gold Town Games. Svenska King fick en enorm värdering och valde att notera sig i New York innan de köptes upp. Återstår gör rysk-svenska G5 Entertainment på First North. Även om alla tre företag gör mobilspel så skiljer de sig åt. King och G5 Entertainment är relativt nära konkurrenter då båda göra olika former av puzzle-spel, där spelaren spelar många spelomgångar på några minuter styck. Gold Town Games däremot gör managerspel, onlinespel med en beständig värld där spelaren utvecklar sitt lag under lång tid, ofta flera år. Den ena genren är inte bättre än den andra, men de är värt att notera de skiljer sig ganska fundamentalt åt.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss