Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

4 november 2014

Spännande bränsleceller noteras

Spännande bränsleceller noteras


Enligt uppgifter till Nyemissioner.se så planerar Powercell Sweden för en notering, ett spännande företag verksamt inom bränsleceller med kopplingar till Volvo.


Enligt uppgifter till Nyemissioner.se så planerar Powercell Sweden att lista sina aktier på någon av marknadsplatserna i Sverige. Vi har inte gjort någon djupstudie men det ser ut att vara ett riktigt spännade företag.

Powercell utvecklar bränsceller, och det som gör företaget intressant är att vanlig diesel kan användas för energitillförsel i en av deras produkter, till skillnad från vätgas och liknande. Det är en intressant kombination att använda ett så tillgängligt bränsle som diesel för att producera elektricitet. Till skillnad från i en traditionell förbränningsmotor där dieseln förbränns så oxideras den till sina beståndsdelar i bränslecellen.

Vi läser att företaget grundades år 2008, men att teknologin har utvecklats sedan tidigt 1990-tal inom Volvo. Ägarna är Volvo (via Volvo Group Venture Capital), Ocas Ventures, Fouriertransform och Midroc New Technology.

Följ Powercell Swedens noteringsplan och klicka dig vidare till bolagets hemsida. Sektionen med pressmeddelanden innehåller en hel del intressant information.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss