Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

17 augusti 2015

Spännande algoritmer mot notering

Spännande algoritmer mot notering


Nyemissioner.se kan avslöja att det spännande svenska mjukvarubolaget Imint i Uppsala står inför en notering efter att de tagit in 12 miljoner kronor i nytt kapital under sommaren.


Nyemissioner.se kan avslöja att det spännande svenska mjukvarubolaget Imint i Uppsala står inför en notering efter att de tagit in 12 miljoner kronor i nytt kapital under sommaren. Uppgifterna kommer från en källa som vi anser vara trovärdig. Vi har sökt bolaget för en kommentar.

Imint utvecklar mjukvara och algoritmer för att analysera och förbättra video, lösningar som exempelvis kan användas i drönare, undervattensfarkoster, flygledartorn och mobiltelefoner. Det är konsumentmarknaden som sedan ett drygt år tillbaka är fokus för bolaget, där mobiltelefontillverkare kan licensiera mjukvaran för att kunna erbjuda mobiltelefoner som gör att användaren kan skapa bättre video. Tanken är att en glad amatör som filmar med mobilen ska få video som liknar vad de professionella aktörerna skapar.

Affärsmodellen är att licensiera ut algoritmerna till mobiltelefontillverkare, som betalar några kronor per tillverkad mobiltelefon. Dvs marginalen är väldigt god och när volymerna ökar kan det bli bra vinster.

Redan till hösten ska de första mobiltelefonerna med Imints algoritmer nå marknaden sade VD Andreas Lifvendahl i en intervju gjord i början av sommaren. Där handlar det om nischtillverkare av mobiltelefoner, som har kortare ledtider. Han tillägger dock att intresset är stort och att de haft kundmöten med de flesta av de tio största tillverkarna.

Spontant känns det som att Imint kommer att bli ett av de mer spännande tech-bolagen på aktiemarknaden i Sverige.

Här är en intervju med bolagets VD gjord av Stefan Lundell i början av sommaren.

Ett exempel på vad Imints autozoom-algoritm gör.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss