Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

17 augusti 2015

Spännande algoritmer mot notering

Spännande algoritmer mot notering


Nyemissioner.se kan avslöja att det spännande svenska mjukvarubolaget Imint i Uppsala står inför en notering efter att de tagit in 12 miljoner kronor i nytt kapital under sommaren.


Nyemissioner.se kan avslöja att det spännande svenska mjukvarubolaget Imint i Uppsala står inför en notering efter att de tagit in 12 miljoner kronor i nytt kapital under sommaren. Uppgifterna kommer från en källa som vi anser vara trovärdig. Vi har sökt bolaget för en kommentar.

Imint utvecklar mjukvara och algoritmer för att analysera och förbättra video, lösningar som exempelvis kan användas i drönare, undervattensfarkoster, flygledartorn och mobiltelefoner. Det är konsumentmarknaden som sedan ett drygt år tillbaka är fokus för bolaget, där mobiltelefontillverkare kan licensiera mjukvaran för att kunna erbjuda mobiltelefoner som gör att användaren kan skapa bättre video. Tanken är att en glad amatör som filmar med mobilen ska få video som liknar vad de professionella aktörerna skapar.

Affärsmodellen är att licensiera ut algoritmerna till mobiltelefontillverkare, som betalar några kronor per tillverkad mobiltelefon. Dvs marginalen är väldigt god och när volymerna ökar kan det bli bra vinster.

Redan till hösten ska de första mobiltelefonerna med Imints algoritmer nå marknaden sade VD Andreas Lifvendahl i en intervju gjord i början av sommaren. Där handlar det om nischtillverkare av mobiltelefoner, som har kortare ledtider. Han tillägger dock att intresset är stort och att de haft kundmöten med de flesta av de tio största tillverkarna.

Spontant känns det som att Imint kommer att bli ett av de mer spännande tech-bolagen på aktiemarknaden i Sverige.

Här är en intervju med bolagets VD gjord av Stefan Lundell i början av sommaren.

Ett exempel på vad Imints autozoom-algoritm gör.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Zhoda Investments om sin verksamhet

Zhoda Investments om sin verksamhet

Zhoda Investments går från att vara ett producerande oljebolag till att även ha en investeringsverksamhet. I samband med detta byter bolaget även namn från Zhoda Petroleum Ukraine till Zhoda Investments. I denna video presenterar bolagets VD Robert Karlsson företagets verksamhet, i samband med en nyemission under oktober-november 2016, och en kommande notering.

Följ oss