Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

3 januari 2012

SoundCloud gör nyemission på 350 miljoner

SoundCloud gör nyemission på 350 miljoner


SoundCloud, som är grundat av svenskarna Alexander Ljung och Eric Wahlforss, har enligt uppgifter till Techcrunch gjort en nyemission på 50 miljoner USD, motsvarande 350 miljoner kronor. En transaktion som ger företaget en värdering (post money) på 1,75 miljarder kronor.


SoundCloud är en internettjänst för musikskapare och musikintresserade. Användare som skapat någon form av musik kan ladda upp och den på tjänsten, och andra kan sedan lyssna, kommentera, samarbeta och dela musiken. Tjänsten har sedan starten år 2007 blivit mycket populär och har idag över 9 miljoner registrerade användare. Och då är det säkert att anta att antalet personer som använder tjänsten utan att vara registrerade är mångdubbelt.

Företaget är grundat av svenskarna Alexander Ljung och Eric Wahlforss. De valde dock redan från start att ha Berlin som sin bas, varför företaget väl får sägas vara svensk-tyskt.

Finansieringsrundan leddes av Kleiner Perkins Caufield & Byers och GGV Capital ska också ha deltagit. Det är dock inte första gången SoundCloud lockar till sig eliten av venture capital. Den förra finansieringsrundan leddes av Union Square Ventures och Index Ventures. Den första lite större finansieringen, på 2,5 miljoner euro, kom från Doughty Hanson Technology Ventures år 2009.

En fantastiskt spännande resa, och även ett bra exempel på att när drivna och kompetenta personer kombineras med kapital från framstående venture capital-firmor, då kan det gå fort.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med cleantechbolaget Climeons VD Thomas Öström inför att bolaget noterar sina aktier på First North den 13 oktober 2017. Climeon tillhandahåller en teknik som tillvaratar energin i spillvärme från industrier samt lågtempererad geotermisk värme för att generera elektricitet. Bolaget mottog sin första order under 2015 och har sedan dess byggt upp en kundbas bestående av bland annat Viking Line, Virgin Voyages/Fincantieri, Maersk Line, CP Energy och SSAB. Det har nu nått ett stadium där Climeon har beprövat sin teknik och dess kommersiella gångbarhet genom upprepade beställningar från ledande aktörer inom ett flertal industrier. Produkten är patentskyddad och erbjuder marknadsledande prestanda inom sina applikationsområden. Climeon har även byggt upp en skalbar organisation med hög produktionskapacitet och en erfaren ledningsgrupp som är redo för snabb tillväxt.

Följ oss