Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

15 oktober 2012

Sino Agro Food till First North

Sino Agro Food till First North


Det kinesiska företaget Sino Agro Food har inlett arbetet med att lista sina aktier på First North i Stockholm. Ett företag som redan till stor del ägs av svenskar via köp på OTC-BB i USA.


Fakta:

Sino Agro Food handlas idag på OTC-BB med tickerkoden SIAF.

Nu blir det som många svenska investerare länge har väntat på verklighet. Det kinesiska företaget Sino Agro Food Inc (SIAF) har inlett arbetet med att lista sina aktier i Sverige, på First North närmare bestämt. Det meddelade företaget under måndag kväll svensk tid.

Sino Agro Food är ett integrerat och diversifierat jordbruksföretag som producerar ett brett utbud av ekologiska matråvaror i Kina genom att använda jordbruksteknologi i framkant. Företaget producerar mat för kinas växande medelklass som efterfrågar högkvalitativ mat. Företaget tillverkar och distribuerar idag bland annat biffkött, lamm, fiskprodukter och bio-gödningsmedel.

Sino Agro Foods aktie handlas på OTC-BB-listan i USA, men har där fått se sin aktiekurs slaktas. Aktien är en av informationstjänsten Jordanfonden’s favoriter och under hela resan med en sjunkande aktiekurs har svenska investerare köpt aktier, vilket gjort att svenskar nu äger mer än hälften av företaget. P/E-talet närmar sig enormt låga 1. Efter så många skandaler med kinesiska företag i USA på större listor så är förtroendet för kinesiska företag på OTC-BB i stort sett noll.

Nisse Sandberg och hans Jordanfonden har länge bevakat företaget och även lett företaget mot en listning i Sverige, med presentationer hos bland annat Erik Penser Bank. Nisse Sandberg har tidigare lett guldföretaget SEMAFO till en parallellnotering i Sverige.

Det är svårt att inte följa bolaget med intresse när aktien nu ska börja handlas på First North. Om företaget är vad de utger sig för att vara, där vi egentligen inte har någon konkret anledning att vara skeptiska, då kan Sino Agro Food bli en enorm kursraket på First North. Men för varje anhängare så finns det en skeptiker, så det här är en aktie där du verkligen måste bilda dig en egen uppfattning.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med cleantechbolaget Climeons VD Thomas Öström inför att bolaget noterar sina aktier på First North den 13 oktober 2017. Climeon tillhandahåller en teknik som tillvaratar energin i spillvärme från industrier samt lågtempererad geotermisk värme för att generera elektricitet. Bolaget mottog sin första order under 2015 och har sedan dess byggt upp en kundbas bestående av bland annat Viking Line, Virgin Voyages/Fincantieri, Maersk Line, CP Energy och SSAB. Det har nu nått ett stadium där Climeon har beprövat sin teknik och dess kommersiella gångbarhet genom upprepade beställningar från ledande aktörer inom ett flertal industrier. Produkten är patentskyddad och erbjuder marknadsledande prestanda inom sina applikationsområden. Climeon har även byggt upp en skalbar organisation med hög produktionskapacitet och en erfaren ledningsgrupp som är redo för snabb tillväxt.

Följ oss