Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

26 oktober 2015

Simris Alg tar in 26,5 miljoner kronor i nyemission

Simris Alg tar in 26,5 miljoner kronor i nyemission


Omega-3-bolaget Simris Alg stänger höstens riktade nyemission på rekordbeloppet 26,5 miljoner kronor. Pengarna skall användas för en utbyggnad av bolagets banbrytande algodling, samt rörelsekapital för nästkommande verksamhetsår. Flera nya större finansiärer passade på att gå in i bolaget, bland annat Förbundet Djurens Rätt.


Fakta:

Simris Alg AB är ett pionjärföretag på Österlen som utvecklar hälsoprodukter från odlade alger. Bolaget grundades 2011 av KTH-forskaren Fredrika Gullfot, och driver sedan 2012 den första kommersiella algodlingen för oljeproduktion i Sverige.

- ”Jag är nästan lite chockad att vi lyckats säkra hela finansieringen för både utbyggnaden och nästa års rörelsekapital," säger bolagets grundare och VD Fredrika Gullfot.

- ”Nu kan vi fokusera på försäljningen, som börjar ta fart. Vi har också börjat snegla på den internationella marknaden, så vi har ett spännande år framför oss.”

Simris Alg har även beslutat om att byta bolagskategori till publikt bolag, som ett led i en planerad listning vid NASDAQ First North till våren 2016.

- ”Med tanke på att vi redan är 142 delägare i bolaget känns det som en självklar väg för oss,” säger Fredrika Gullfot. ”I och med det här kapitaltillskottet är tidpunkten helt rätt för att i lugn och ro förbereda bolaget för en listning.” avslutar Fredrika Gullfot.

Simris Alg har två år i rad utsetts till ett av Sveriges 33 hetaste nya teknikföretag av Ny Teknik och Affärsvärlden, och är mångfaldigt prisbelönat inom entreprenörskap, teknik och miljö.

Av: Emil Paulsson

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss