Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

24 mars 2015

Sex företag som ska notera sig

Sex företag som ska notera sig


Dessa sex företag planerar för aktienoteringar. Avito, Tobii, Swemet, West Atlantic, Spiffx och Synsam. Vissa i närtid och andra med planer på lite längre sikt.


Avito - Svenskarna som tog Blocket-konceptet och blev störst i Ryssland har haft stor framgång. En börsnotering under nästa år är fortfarande aktuell, men efter Putins krig är Ryssland ett känsligt ämne bland amerikanska investerare och därför blir det Londonbörsen i stället.

Tobii - Företaget har nu bekräftat noteringsplanerna. Under andra kvartalet börjar Tobii att handlas på Nasdaq Stockholm och innan det kommer en nyemission på 450 miljoner kronor att offentliggöras.

Swemet - Säljer produkter och bygger system åt elnätsbolag i Europa baserat på bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät, en del av den stora Internet of Things-utvecklingen. Aktuella för en listning under andra kvartalet.

West Atlantic - Post- och expressfrakt i Europa är företagets verksamhet. De utvärderar nu en börsnotering på Nasdaq Stockholm. Företaget har anlitat Carnegie Investment Bank som finansiell rådgivare och Gernandt & Danielsson som juridisk rådgivare.

Spiffx - Vi avslöjade tidigare att företaget ska lista sig och nu är marknadsföringen av nyemissionen i full gång. En derivatmarknad och börs för sportodds.

Synsam - Inte någon börsnotering som är aktuell i närtid troligtvis. Men efter att ha rekryterat Håkan Lundstedt som vd säger Peter Törnquist, styrelseordförande för Synsam samt för CVC i Norden, att en börsnotering kan bli aktuell längre fram.

Läs om fler börsnoteringar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med cleantechbolaget Climeons VD Thomas Öström inför att bolaget noterar sina aktier på First North den 13 oktober 2017. Climeon tillhandahåller en teknik som tillvaratar energin i spillvärme från industrier samt lågtempererad geotermisk värme för att generera elektricitet. Bolaget mottog sin första order under 2015 och har sedan dess byggt upp en kundbas bestående av bland annat Viking Line, Virgin Voyages/Fincantieri, Maersk Line, CP Energy och SSAB. Det har nu nått ett stadium där Climeon har beprövat sin teknik och dess kommersiella gångbarhet genom upprepade beställningar från ledande aktörer inom ett flertal industrier. Produkten är patentskyddad och erbjuder marknadsledande prestanda inom sina applikationsområden. Climeon har även byggt upp en skalbar organisation med hög produktionskapacitet och en erfaren ledningsgrupp som är redo för snabb tillväxt.

Följ oss