Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 december 2014

Qbank - en aktie med potential

Qbank - en aktie med potential


Qbank skriver löpande nya avtal med kunder och samarbetspartners för sina molnbaserade tjänster. Aktiespararnas Analysguiden anser att aktien bör ha en värdering som är över 100 % högre.


Qbank noterades på Aktietorget under juni i år, utan att göra någon nyemission i samband med det. Aktiekursen har rört sig ganska kraftigt både upp och ner, och står nu kring 1,75 kr, vilket är kring den lägsta nivån för aktien. Samtidigt har bolagets verksamhet utvecklats väl med både nya kunder och samarbeten.

Qbank erbjuder ett molnbaserat system till företag och myndigheter för Digital Asset Management, närmare bestämt för lagring och hantering av bild- och videomaterial. Allt fler företag har idag stora mänger video och bilder som flera olika delar av organisationen använder. De kan vara allt från ett reklamfilmsföretag till vilket företag som helst som publicerar bilder och video i olika sociala medier. Qbank löser hanteringen på ett effektivt sätt.

Aktiespararnas Analysguiden publicerade i slutet av november en analys av Qbank med ett motiverat bolagsvärde på 103 Mkr och en aktiekurs på 3,80 kr, vilket kan jämföras med 1,75 kr som aktien stängde på i fredags.

Läs Analysguidens analys av Qbank (pdf)

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss