Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 oktober 2014

Nyemission i livsmedel, dental, olja och hårvård

Nyemission i livsmedel, dental, olja och hårvård


Aktuella nyemissioner i företag verksamma inom livsmedel, olja, hårvård och dental-produkter. Shamaran Petroleum, Rootfruit, Doxa, AMAE och Scandinavian Organics. En intressant blandning.


Doxa - Det uppsalabaserade dentalföretaget som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Gör en garanterad företrädesemission den 3-18 november. Emissionen görs till en värdering som gör att den är värd att titta närmare på. Presenterar sig i Stockholm den 3 november.

Rootfruit - Chipstillverkaren som satsar på chips av lite högre kvalitet listar sig på Aktietorget den 1 december och gör inför det en nyemission på 6 Mkr mellan 9 oktober - 3 november. Intressant tillskott, de flesta svenska varumärkena inom livsmedel som funnits på börsen har annars lämnat landet.

Scandinavian Organics - Vi har tidigare skrivit om att hönsen gör comeback på de svenska tallrikarna. Nu har även nyemissionen presenterats som görs den 16-30 oktober. Till skillnad från vad vi antog från början så ska bolaget inte lista sig på First North, utan på Aktietorget.

AMAE Skandinavia - Designar, marknadsför och säljer hårvårdsprodukter av premiumkvalitet vilka säljs hos de bättre hårdvårdssalongerna. Gör en nyemission tom den 27 oktober inför sin listning på Aktietorget. Ola Öhman på Aktiespararna rekommenderar att man klipper till.

ShaMaran Petroleum - Det kanadensiska oljebolaget verksamt i Kurdistan meddelade nyligen att de ska göra en nyemission som ska inledas i slutet av december. En företrädesemission på hela 75 miljoner kanada-dollar. Det togs inte emot väl på aktiemarknaden.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss