Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

29 januari 2013

Northland Resources - Värdelös aktie eller kommande kursraket?

Northland Resources - Värdelös aktie eller kommande kursraket?


Northland Resources är årets stora och tragiska aktiekrasch. Om aktien är köpvärd eller inte i dagsläget råder det skilda åsikter om. SEB Enskilda gick igår ut och sa att aktien är helt värdelös. Nordea Markets å sin sida gick idag ut och satte riktkursen 2,20 NOK, vilket är 220 % högre än aktuell marknadskurs.


Fakta:

Northland Resources aktie är inte noterad i Sverige, men handlas på ett flertal marknader. TSX: NAU, OSE: NAUR, Frankfurt: NPK, First North/Nasdaq: NAURo

Det har skrivits spaltkilometer om Northland Resources den senaste veckan och vi kommer inte här gå in på vad som hänt i detalj. Men i korthet så har allting Northland Resources gjort kostat mer pengar och det verkar ha saknats all form av ekonomistyrning. Företaget behövde därför akut mer pengar, vilket totalt överraskande marknaden. Företagets arbete med att ordna finansiering läckte ut och aktiekursen blev mer eller mindre utraderad på två dagar. Nu håller företaget på med en riktad nyemission via en bookbuilding-process, samt ytterligare finansiering.

Vad är aktien värd?

SEB Enskilda gick under måndagen ut och ansåg att aktien är värd 0 NOK, dvs att den är helt värdelös. Banken tror inte att det finns någon framtid för bolaget, eller i alla fall att dagens ägare inte kan räkna med att deras aktier kommer att ha något värde.

Nordea Markets å sin sida gick idag (tisdag) ut med en köprekommendation och menar att aktien är värd 2,20 NOK, vilket alltså är 210 % högre än kursen på 0,70 NOK i skrivande stund.

Klart är i alla fall att den bookbuilding-process som företaget inlett hittills inte haft den framgång företaget hoppats, Northland Resources meddelade under tisdagen att de förlänger processen till den 4 februari. Det är inget bra tecken, speciellt som företaget inte har någon plan B

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss