Nordic Mines – En köpvärd aktie för den riskvillige

Affärsvärlden anser i onsdagens att Nordic Mines är en köpvärd aktie för den riskvillige. En rimlig värdering på aktien nästa år är 60-70 kr, jämfört med gårdagens stängningskurs på 38 kr.

Affärsvärlden anser att Nordic Mines har en attraktiv värdering efter att en trög produktionsstart i Laivagruvan i Finland och en nyemission har pressat ned aktiekursen. Tidningen varnar för likviditetsbrist om inte produktionstakten ökar, men ser samtidigt positivt på att tre prospekteringsområden i närheten av Laivafältet indikerat guldfyndigheter.

Affärsvärlden skriver i onsdagens utgåva att Nordic Mines för år 2013 värderas till knappt 4 gånger årsvinsten, enligt tidningens prognoser. Affärsvärlden anser att en rimlig värdering ligger kring 60-70 kr för aktien nästa år, jämfört 38 kr som aktien stängde på i tisdags. Rekommendationen blir köp, för den riskvillige.

Nordic Mines AB

Nordic Mines bedriver idag prospektering efter guld och andra metaller i Norden men målet är att etablera gruvdrift i egen regi, varvid prospekteringen kan fortsätta parallellt.