Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

13 april 2014

Nio köpvärda aktier med potential

Nio köpvärda aktier med potential


Två framgångsrika förvaltare vars fonder gick upp över 40 % förra året rekommenderar nio köpvärda aktier med potential. Det handlar om Intrum Justitia, D. Carnegie, Atrium Ljungberg, Byggmax, Peab, Proffice, Itab, Betsson och MQ.


Två förvaltare vars fonder båda steg över 40 % under förra året ger sin syn på olika aktier. Det Viktor Henriksson från Carnegie och Tomas Meerits från Lancelot (tidigare på Cevian och Triton).

Det är inte ett trist inslag där någon anställd läser innantill och förmedlar vad bankens eller fondbolagets officiella åstikt är. Det är två förvaltare av framgångsrika fonder som ger sina egna kompetenta åsikter. Båda två är bra, men det är ett rent nöje att höra Tomas Meerits lägga ut orden. Han är speciellt entusiastisk till Itab och deras egenutvecklade system Easy Flow, ett system som kan bli något väldigt stort.

De rekommenderar nedanstående nio aktier och ger ordentliga argument till varför. De lägger ut orden så pass mycket att de inte hinner med att ta upp aktierna som de tycker ska säljas.

Intrum Justitia
D. Carnegie
Atrium Ljungberg
Byggmax
Peab
Proffice
Itab
Betsson
MQ

Drygt 11 minuter in i inslaget börjar aktierekommendationerna, i den ordning som aktierna är upplistade ovan. Innan det diskuteras frågorna för/emot diversifiering och aktiv/passiv förvaltning.

Så hittar du vinnarna

Läs även: Fler köp- och sälj-rekommendationer på aktier

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med cleantechbolaget Climeons VD Thomas Öström inför att bolaget noterar sina aktier på First North den 13 oktober 2017. Climeon tillhandahåller en teknik som tillvaratar energin i spillvärme från industrier samt lågtempererad geotermisk värme för att generera elektricitet. Bolaget mottog sin första order under 2015 och har sedan dess byggt upp en kundbas bestående av bland annat Viking Line, Virgin Voyages/Fincantieri, Maersk Line, CP Energy och SSAB. Det har nu nått ett stadium där Climeon har beprövat sin teknik och dess kommersiella gångbarhet genom upprepade beställningar från ledande aktörer inom ett flertal industrier. Produkten är patentskyddad och erbjuder marknadsledande prestanda inom sina applikationsområden. Climeon har även byggt upp en skalbar organisation med hög produktionskapacitet och en erfaren ledningsgrupp som är redo för snabb tillväxt.

Följ oss