Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

9 juni 2016

NGS Group på Stockholmsbörsen har stor uppsida

NGS Group på Stockholmsbörsen har stor uppsida


NGS Group flyttade till Stockholmsbörsen den 27 maj och nu har aktien precis fått två köprekommendationer. Och för en vecka sedan köpte Lannebo Fonder 5,4 % av aktierna.


Bemanningsföretaget NGS Group började handlas på Nasdaq Stockholms huvudlista den 27 maj, efter en flytt från NGM Equity. Onsdag i förra veckan köpte Lannebo Fonder 5,3 % av aktierna i bolaget, från att tidigare inte ha ägt några alls.

Igår kom SvD Börsplus med en analys på NGS Group och i normalscenariot ser de en uppsida på 45 % i aktien.

"När vi skissar på ett normalscenario där vårdmarginalerna planar ut på en lite lägre nivå än dagens och ekonomisidan växer rejält, men till något mer normala marginaler, så landar vi i att långsiktigt bör en marginal på knappt 8 procent vara rimligt för NGS. Då är vinstförmågan 21 kronor per aktie vilket tillsammans med ett p/e-tal på 12 för 2018 ger en avkastningspotential på 45 procent inklusive utdelningar." skriver SvD Börsplus.

Idag kom dessutom en köprekommendation från Affärsvärlden som anser att vårdbemanningsföretaget har fortsatt goda tillväxtförutsättningar, både organiskt och genom förvärv. Man anser att värderingen är attraktiv och noterar att man får en direktavkastning på 5 %. Affärsvärldens målkur är 250 kr på ett års sikt.

Läs fler aktieanalyser

 

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss