Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

26 januari 2012

MedicWave hjälper forskare i framkant

MedicWave hjälper forskare i framkant


MedicWaves produkter analyserar proteiner för att hjälpa forskare att upptäcka nya biomarkörer inför läkemedelsutveckling och tidig sjukdomsdiagnostik. Företaget gör just nu en mindre nyemission och siktar på en notering om ett år.


Fakta:

MedicWave gör en nyemission på 3,4 Mkr fram tom den 27 januari.

Föreställ dig att någon du känner går till sin läkare för en rutinundersökning, där läkaren tar ett blodprov för att snabbt och enkelt analysera proteinerna i blodet och kort därefter informera om att proteinanalysen visar tydliga spår av cancer. Inget att oroa sig för säger läkaren. Tumören är i ett så pass tidigt stadium att den helt och hållet kan behandlas utan någon som helst risk för spridning. Detta är den vision som cancerforskare som arbetar med masspektrometriinstrument har när de analyserar proteindata från patienter.

Det är inom detta område som svenska MedicWaves produkter används. MedicWaves Spectrolyzer analyserar proteiner för att hjälpa forskare att upptäcka nya biomarkörer inför läkemedelsutveckling och tidig sjukdomsdiagnostik. Förutom vid cancerforskning så används Spectrolyzer även vid forskning rörande Alzheimers sjukdom vid Karolinska Institutet.

Nyemissioner.se skrev om MedicWave för några år sedan och det har varit intressant att följa företaget sedan dess. Företaget har hunnit med att bygga upp en verksamhet i Polen, vidareutveckla sina produkter och fått se dem börja användas inom forskning.

MedicWave siktar på en notering av sin aktie inom 12-18 månader och gör nu en mindre nyemission på 3,4 Mkr för att finansiera sin verksamhet fram till att den blir självfinansierande. Större delen har tecknats av de 415 befintliga aktieägarna, men en liten del finns att teckna för nya aktieägare. Läs mer om företagets nyemission.

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Zhoda Investments om sin verksamhet

Zhoda Investments om sin verksamhet

Zhoda Investments går från att vara ett producerande oljebolag till att även ha en investeringsverksamhet. I samband med detta byter bolaget även namn från Zhoda Petroleum Ukraine till Zhoda Investments. I denna video presenterar bolagets VD Robert Karlsson företagets verksamhet, i samband med en nyemission under oktober-november 2016, och en kommande notering.

Följ oss