Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

13 augusti 2011

MatHem tar in ytterligare 20 miljoner

MatHem tar in ytterligare 20 miljoner


Det svenska företaget MatHem som säljer mat via Internet har säkrat 20 miljoner i kapitaltillskott. Företaget har gått från att sysselsätta ett fåtal personer till 70 anställda på ett år, och nu vill man expandera till fler regioner.


Företaget jobbar idag i Stockholm, Uppsala, Malmö, Lund och Helsingborg. Inom kort öppnar MatHem också upp i Göteborg där man idag redan finns genom det förvärvade bolaget Hemmalivs.se. Det är den tidigare delägaren Verdane Capital VII (Verdane) som tillför bolaget 20 miljoner kronor.

- Kapitaltillskottet kommer hjälpa oss att uppnå målet att bli den ledande aktören inom näthandel med mat. Potentialen är stor då över 6% av befolkningen i Sverige enligt undersökningar vill börja handla mat på nätet, vilket innebär över 10 miljarder SEK om året, säger Tomas Kull, vd i MatHem.

Riskkapitalfonden Verdane Capital VII äger sedan tidigare aktier i MatHem. Genom den aktuella nyemissionen når Verdane en ägarandel på ungefär 45 procent. Största ägare är fortsatt grundaren och vd:n Tomas Kull.

- MatHem har under året levererat en fantastisk tillväxt. Vi har med glädje även noterat de utmärkelser bolaget erhållit, som exempelvis Sveriges 6e bästa sajt alla kategorier, Sveriges Bästa matbutik på nätet samt en nominering till Svenska Designpriset. Vi tror att framgången huvudsakligen förklaras av MatHems unika erbjudande med både en färdig matkasse samt en komplett livsmedelsbutik på nätet, säger Staffan Mörndal, Partner på Verdane Capital Advisors.

- På senare tid har bolaget även börjat tillhandahålla vin för hemleverans med maten. Detta är unikt på den svenska marknaden och visar att MatHem ligger i framkant för att tillgodose kundernas behov. MatHem ska bli ett miljardbolag inom några år och vi ser fram emot att vara med på den fortsatta resan, tillägger Mörndal.

I dag är de stora aktörerna MatHem.se samt Mataffären.se (Coop) när det gäller komplett livsmedelsbutik på nätet och MatHem.se, Linas matkasse samt Middagsfrid när det gäller färdiga matkassar.

Av: Emil Paulsson

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss